Canadees rapport

Canadese vleeseters betalen in 2019 minder, groentenliefhebbers meer

Volgens het Canadese Food Price Report kunnen Canadese vleesliefhebbers in 2019 profiteren van de dalende prijzen voor dierlijke eiwitten. Zij die liever geen vlees eten, zullen daarentegen wat dieper in de buidel moeten tasten voor hun groenten.

"Zo'n 40% van de inwoners van British Columbia onder de 35 jaar eet geen vlees en dat is drie maal hoger dan het landelijke gemiddelde," vertelt Sylvain Charlebois, hoofdauteur van het rapport. 

Nu de prijzen van groenten volgend jaar met 4% tot 6% zullen stijgen, zal het voor consumenten nog moeilijker worden om zich een gezonde voeding te kunnen veroorloven. De afgelopen 12 maanden stegen de groenteprijzen namelijk al met 4%.

"British Columbia is sterk afhankelijk van Californië en Mexico voor haar groenten en fruit en de invloeden van El Niño zorgen voor nog meer onzekerheid," aldus Charlebois. "El Niño zal meer regen veroorzaken maar niet op de plaatsen waar dat nodig is. Delen van Mexico en de Verenigde Staten zullen onvoldoende neerslag krijgen en dat heeft zijn weerslag op de gewassen. Dit leidt ertoe dat we uiteindelijk ook meer moeten betalen."

De prijzen van vlees en vis zullen naar verwachting dalen omdat steeds meer consumenten overschakelen op plantaardige eiwitten. Dit zal het snelgroeiende aantal aanhangers van ketogene en carnivore diëten als muziek in de oren klinken. Om nog maar te zwijgen over de opkomende groep 'seagans', die vis toevoegen aan hun vegetarische voeding.  

Bron: vancouversun.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven