Italië: uitstekend jaar voor Tarocco bloedsinaasappel verwacht

"Onlangs zijn we gestart met de oogst van de Tarocco  bloedsinaasappel en we verwachten een uitstekend seizoen, zowel qua opbrengst als kwaliteit," zegt Giacomo Rizzo, CEO van het Italiaanse Gruppo SPO Zentrum, een bedrijf met verschillende productielocaties, allemaal op Sicilië.

Paolo en Giacomo Rizzo, beide eigenaren van Gruppo SPO Zentrum

"In tegenstelling tot onze concurrenten, wordt het grootste deel van onze Tarocco sinaasappelen geteeld in het gebied rond Vittoria en dat geeft ons een voorsprong. Hier maken de zandige gebieden de algehele klimatologische omstandigheden zeer gunstig voor de ontwikkeling van citrus, vooral in een jaar als dit, waarin er veel neerslag viel. Onze bodems kunnen zelfs enorme hoeveelheden regenwater opnemen zonder dat dit gevolgen heeft voor de bomen. Veel Siciliaanse citrusboomgaarden zijn getroffen door de regen in oktober en november, maar wij hebben hier geen problemen mee gehad", zegt Rizzo.

Giacomo Rizzo in zijn citrusboomgaard in Vittoria

Natuurlijk is het niet genoeg om alleen goed land te hebben. Ongeveer 70% draait om het toepassen van de juist teelttechniek en het gaat erom dat het de boom aan niet ontbreekt. "Dankzij onze goede zorg krijgen we veel waardering van de grootschalige detailhandel, die altijd een betrouwbare partner in ons heeft", zegt de CEO.

Citrus van het merk Squisicily, dat ook online wordt afgezet via www.squisicily.it.

"Onze teelt is geprogrammeerd op basis van benodigdheden, dus we laten geen ruimte voor improvisatie. We telen dus eigenlijk sinaasappels die vaak al zijn afgezet."

Citroenen en ander citrus
"Dit jaar hebben we de citroenrassen Zagara Bianca, 2KR en Verna geïntroduceerd op de locaties Marsala en Vittoria. We zijn er zeker van dat deze rassen ons niet teleur zullen stellen, onze partners zijn niet anders gewend. Met deze extra percelen gaat de bedrijfsuitbreiding die wordt gebruikt voor de teelt van citroen naar 20 hectare. De sinaasappelen worden geteeld op 190 hectare."

Er kan ook worden gerekend op een solide opbrengst van de Tardivo di Ciaculli mandarijnen, die goed is voor 5000 ton per jaar. Dit blijf een zeer gewild Siciliaans traditieproduct dankzij zijn ongeëvenaarde geur en smaak.

Het SPO Zentrum distributiecentrum in Sesto Fiorentino

Ook wordt de Nova en clementine-achtige, beter bekend als Tacle, geteeld. Dit is een ras dat wordt gezien als een experimenteel product, maar dat al zeer gewaardeerd wordt door de consument", zegt Rizzo. Ten slotte is er ook een klein oppervlak bestemd voor het grapefruit ras Star Ruby.

Het sterke punt van SPO Zentrum

S.P.O. Zentrum kan, in lijn met de bedrijfsfilosofie van Giacomo Rizzo, citrus garanderen in alle stadia van de toeleveringsketen, te beginnen met een gevarieerd assortiment dat op meer dan 230 hectare wordt geteeld.

De toeleveringsketen bestaat uit 4 landbouwbedrijven verspreid over de meest geschikte delen van het Siciliaanse grondgebied, 3 voorverwerkingsfabrieken binnen de bedrijven zelf en een opslag-, verpakkings- en logistiekplatform in Sesto Fiorentino. Hierdoor garandeert de SPO Zentrum een verzendtijd van 6 tot maximaal 24 uur.

Contact:
Gruppo S.P.O. Zentrum
Via Di Pratignone 11
50019 - Sesto Fiorentino (FI) - Italië
Tel.: +39 055 373482
Fax: +39 055 308203
Email: info@spozentrum.it
Web: www.spozentrum.it

Storeonline: www.squisicily.it

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.