Fyffes ontkent uitbuiting medewerkers Honduras

Vorige week schreef The Times Ireland in een artikel dat Fyffes de beschuldigingen, die aan haar adres waren gedaan over uitbuiting van arbeiders op de meloenenkwekerij in Honduras, krachtig ontkent. De veiligheid van de medewerkers is een kernwaarde, zo benadrukt de multinational.

Volgens het rapport zou het Fairtrade certificaat zijn geschorst zijn na beschuldigingen dat werknemers het minimumloon niet betaald kregen, blootgesteld werden aan chemische middelen en zich niet mochten verenigen in een vakbond. De verklaring van Fyffes gaat hier tegenin: "We wijzen deze aantijgingen sterk van de hand. De veiligheid en het welzijn van onze medewerkers is een kernwaarde voor Fyffes."

De krant voegt toe dat het Britse arbeidsrechtenorgaan, de Ethical Trading Initiative (ETI), dreigde Fyffes lidmaatschap op te zeggen nadat het delen van de klachten als "robuust" bestempelde. Uiteindelijk werd Fyffes geschorst.

Fyffes liet vorige week weten dat de ETI eerder al gecommuniceerd had tevreden te zijn en dat er "geen verdere actie nodig was ten aanzien van de zaak rond het minimumloon en de veiligheid en gezondheid van de werknemers." 

bron: The Times Ireland 


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven