Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Consumenten knijpen avocado's rot

Volgens Hort Innovation Australia knijpt 97% van de klanten voordat ze kopen in avocado's. Nog erger, ze knijpen drie keer meer dan ze echt kopen. Dus ondanks dat telers en retailers hun best doen om voorzichtig met het fruit om te gaan voordat het bij de consument is, blijkt nu dat die consument zelf het meest gevaarlijk voor een avocado is. 

Professor Daryl Joyce vertelt dat het 24 uur duurt voor een kneuzing door knijpen in het vruchtvlees zichtbaar wordt. Een lichte druk met een duim veroorzaakt al problemen, maar klanten verbinden gekneusd fruit niet aan het handelen van andere klanten.

Er leek een oplossing te zijn gevonden door het naar rijpheid verpakken van de avocado's in verschillende verpakkingen, maar dat gaf de retailers te veel werk.  

Volgens stuff.co.nz, is er een andere manier om te zien of het fruit rijp is; je kunt de steel eruit trekken en in het gaatje kijken. Aan de kleur zie je de stand van zaken. Maar deze praktijken zorgen ervoor dat andere klanten beschadigd fruit krijgen of dat het fruit blijft liggen en verloren gaat. 

 

Publicatiedatum: