Volgens Hort Innovation Australia knijpt 97% van de klanten voordat ze kopen in avocado's. Nog erger, ze knijpen drie keer meer dan ze echt kopen. Dus ondanks dat telers en retailers hun best doen om voorzichtig met het fruit om te gaan voordat het bij de consument is, blijkt nu dat die consument zelf het meest gevaarlijk voor een avocado is.
Professor Daryl Joyce vertelt dat het 24 uur duurt voor een kneuzing door knijpen in het vruchtvlees zichtbaar wordt. Een lichte druk met een duim veroorzaakt al problemen, maar klanten verbinden gekneusd fruit niet aan het handelen van andere klanten.
Er leek een oplossing te zijn gevonden door het naar rijpheid verpakken van de avocado's in verschillende verpakkingen, maar dat gaf de retailers te veel werk.
Volgens stuff.co.nz, is er een andere manier om te zien of het fruit rijp is; je kunt de steel eruit trekken en in het gaatje kijken. Aan de kleur zie je de stand van zaken. Maar deze praktijken zorgen ervoor dat andere klanten beschadigd fruit krijgen of dat het fruit blijft liggen en verloren gaat.