Frankrijk: transportsector gaat meedoen aan protesten

De twee Franse vakbonden CFT en FO houden vooralsnog vast aan hun oproep om vanaf zondag 9 december 22.00 uur te staken. Dit ondanks een overleg op het ministerie van transport vanochtend over de koopkracht van vrachtwagenchauffeurs en de procentuele toeslag op overuren. De overige vakbonden die ook bij dit overleg aanwezig waren, waaronder de CFDT, de grootste vakbond in de transportsector, hebben zich niet aangesloten bij deze oproep.
CFT en FO zullen de oproep tot staking pas intrekken als de werkgeversorganisaties een schriftelijke garantie geven voor het behoud van de procentuele toeslag op overuren.

Toeslag blijft van toepassing
De Franse transportminister heeft al bekendgemaakt dat deze procentuele toeslag op overuren van toepassing blijft, ondanks een recente beslissing van de Conseil d'État (de Franse Raad van State) over dit onderwerp die heeft geleid tot grote bezorgdheid bij de vakbonden, maar voor de CFT en FO is dit bericht van de Franse overheid niet voldoende.

Onrust andere sectoren
De regering probeert er alles aan te doen om de uitbreiding van de protestbeweging van de ‘gele hesjes’ naar andere sectoren te voorkomen. Er is echter onrust te bespeuren in andere sectoren, zoals de transportsector, het spoor, de landbouw en het onderwijs (lycea en universiteiten).

Bron: TLN


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.