Spaans bleekselderijseizoen van start gegaan

Sipo is begonnen aan de oogst van Spaanse bleekselderij en dan voornamelijk in de regio Murcia. De groente is vanaf 3 december verkrijgbaar.

Het bleekselderijseizoen duurt van december tot begin april. Er is gekozen voor de teelt in Murcia om zeker te zijn van een levensvatbaar product, iets wat de laatste jaren in Italië onmogelijk bleek vanwege de sterk wisselende weersomstandigheden. Bovendien is het in deze regio mogelijk om het teeltseizoen met zo'n twee maanden te verlengen. De groente heeft grote bladeren en bleekgroene stelen waarvan de binnenste wit zijn. Bleekselderij wordt vooral rauw in salades gegeten, terwijl groene selderij zowel rauw als gekookt wordt gegeten. Deze gezonde groente is rijk aan vocht en kan het best in een vochtige doek in de koelkast bewaard worden. Bij kamertemperatuur zal het product veel vocht verliezen. Selderij- en wortelsap worden aanbevolen vanwege hun remineraliserende en anti-reumatische werking. 

Voor meer informatie:
Sipo
Tel. +39 0541.334711 
Email: sipo@sipo.it 
www.sipo.it 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.