Daniel Badger, Jacana Produce

Krappe aanvoer zorgt voor vraag en goede prijs zoete aardappelen

Eind oktober was Jacana Produce in afwachting van de eerste partij zoete aardappelen uit de Verenigde Staten. De verwachting was dat het product op een zeer sterke markt zou komen en dat bleek ook zo te zijn. 

"De eerste containers kwamen half november aan en we hadden gehoopt dat we er tegen deze tijd wel vijf per week binnen zouden krijgen. De aanvoer is echter krap, dus er komen wekelijks drie tot vier containers binnen. We hopen echter dat dit er binnenkort wel vijf zullen zijn," legt Daniel Badger van Jacana Produce uit. 

“De vraag is ongelooflijk groot omdat de aanvoer van Spaanse zoete aardappelen ook krap is en het Egyptische seizoen er nagenoeg op zit. Er is nog wat product uit Honduras op de markt maar ik heb gehoord dat de kwaliteit hiervan te wensen overlaat."

Nu het weer kouder wordt, stijgt de vraag en de naderende feestdagen jagen de vraag nog verder aan. 

"De kwaliteit, die we uit de Verenigde Staten binnenkrijgen, is uitmuntend met een goede interne en externe kwaliteit en prachtige kleuring. Verwerkers hebben een voorkeur voor grote maten, retailers voor kleinere en groothandelaren voor middelgrote. De prijzen zijn erg goed en stijgen vrijwel dagelijks. We verkeren dus in een gunstige positie."

 

Voor meer informatie:
Daniel Badger
Jacana Produce
Tel: +44(0)1386 760080  
Email: daniel.badger@jacanaproduce.com
www.jacanaproduce.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven