Ian McLachlan, RK Drydales

Britse spruiten dit seizoen kleiner maar de aanvoer is goed

Het in Berwickshire gevestigde RK Drysdales teelt op zo'n 404 hectare spruiten en verwacht dit seizoen meer dan 10.000 ton te oogsten. Ian McLachlan van het bedrijf vertelt dat de afzet dit jaar toegenomen is. "De spruiten zijn ongeveer 10% kleiner dan gemiddeld vanwege de droge, warme zomer. We hebben dit jaar meer geplant om aan de vraag te kunnen beantwoorden en waarschijnlijk zullen we dit volgend jaar ook weer doen. We werken samen met retailers, vandaar dat onze productie vooraf gepland wordt."

In april wordt begonnen met het planten dat acht weken in beslag neemt en waarbij 18 verschillende rassen worden aangeplant om een constante aanvoer van september tot april te garanderen. "Ongeveer een derde van de productie is bestemd voor de periode rondom de kerstdagen. In de maand december verpakken we niet acht uur per dag aan twee lijnen maar schakelen we over naar dagen van tien uur en zeven verpakkingslijnen."

Het natte weer van de afgelopen tijd heeft geen gevolgen gehad voor het seizoen. "Spruiten zijn al lang niet meer de bittere groente van vroeger. De hedendaagse rassen hebben een mildere smaak. 50% van de smaak wordt bepaald door het ras en de overige 50% door de bodem waarop ze geteeld worden en hieraan danken spruiten, die langs de grens met Schotland geteeld worden, hun heerlijke smaak."

In de aanloop naar de kerstdagen neemt in het Verenigd Koninkrijk de vraag naar spruiten enorm toe. Britten consumeren jaarlijks meer dan één miljard spruiten en een derde hiervan wordt met Kerst gegeten. 

Voor meer informatie:

Ian McLachlan
RK Drysdales
Tel: +441368 830 448
Email:  ian@rkdrysdale.co.uk 
http://www.rkdrysdale.co.uk/

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven