Superunie directeur Dick Roozen volgt Guus Slik op in GS1 bestuur

Dick Roozen - algemeen directeur Superunie - volgt Guus Slik op in het bestuur van de standaardisatieorganisatie GS1 Nederland. In deze rol wordt hij medeverantwoordelijk voor de strategische koers en het bepalen van de beleidsprioriteiten van GS1 Nederland. Roozen is al jaren pleitbezorger van de noodzaak van een betere kwaliteit van productinformatie.

Het kersverse bestuurslid neemt het stokje over van Guus Slik, die deze functie de afgelopen jaren bekleedde.

Pieter Maarleveld: “We danken Guus Slik voor zijn jarenlange inzet en waardevolle bijdragen in het GS1 bestuur. Al in 2009 maakte Slik zich in het bestuur sterk om artikeldata uit te gaan wisselen via een artikeldatapool. Het idee was geen papieren rompslomp meer bij het uitwisselen van productinformatie. Het was een vooruitstrevende gedachte om naar een volledig digitale communicatie tussen retailers en fabrikanten te gaan. Het is nog altijd een actueel thema, zeker met het toenemen van de informatiebehoefte. Een onderwerp waar we graag de inzet van Superunie in blijven gebruiken.”

Dick Roozen, nieuw bestuurslid GS1 Nederland
De toename van de hoeveelheid informatie op en over producten vraagt om grote accuratesse bij het vastleggen van productinformatie in de GS1 databank. GS1 is verheugd dat wederom een echte pleitbezorger voor het datakwaliteitsprogramma DatakwaliTijd 2.0 in het bestuur plaats neemt.

Maarleveld: “GS1 speelt met GS1 Data Source - dé centrale datapool om productinformatie uit te wisselen – een belangrijke rol in het beschikbaar hebben van betrouwbare data. De support en aanjagende rol van vele partijen in de keten is in dit proces van onschatbare waarde. We verwachten met Dick Roozen een warme pleitbezorger in huis te halen.”

Dick Roozen: “Het is geen utopie dat er helemaal geen fouten meer worden gemaakt in productdata, waarmee ik niet wil suggereren dat het altijd makkelijk is. Ik vind dat we als sector ons geen fouten kunnen veroorloven. Alles moet altijd kloppen. Mooi dat ik nu als bestuurslid in het onafhankelijk samenwerkingsplatform met retailers en leveranciers van GS1 een richtinggevende rol kan vervullen."

Het voltallig bestuur van GS1
Het bestuur bestaat uit een vertegenwoordiging van bedrijven. Zij bepaalt het beleid van GS1 Nederland. Daarbij ligt de focus nu op sectorbrede implementatie van standaarden. Albert Heijn levert met Hendrik-Jan Roel opnieuw de voorzitter voor GS1.

Vera Bakker, Vice President Supply Chain Unilever Benelux
Martijn Bonte, Head of Supply Chain and Operational Excellence, Wehkamp
Raymond de la Court, Managing Director, Akzo Nobel Decorative Coatings
Hennie Henrichs, General Manager, Teva Pharmachemie
Remco Tolsma, Directeur Marketing en E-business, Technische Unie
Kees de Kat, Chief Executive Officer, Fruitmasters
Lieke Luttmer, Directeur E-commerce, Intergamma
Hendrik Jan Roel, Chief Financial Officer, Albert Heijn – Voorzitter
Dick Roozen, algemeen directeur Superunie
Ed van de Weerd, Managing Director Kruidvat

Voor meer informatie:
GS1 Nederland
Amsterdamseweg 206
1182 HL Amstelveen
+31(0)20 5113 820
info@gs1.nl 
www.gs1.nl  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.