Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fruit component zou capaciteit stamcellen bij ALS patiënten kunnen versterken

Resveratrol is een natuurlijk component dat in bepaald AGF gevonden wordt en dat de capaciteit van mesenchymal stamcellen van ALS patiĆ«nten een boost zou kunnen geven tijdens het transformeren naar volwassen zenuwcellen. Dit meldt een Zuid-Koreaans onderzoek. Het onderzoek ondersteunt het potentieel van resveratrol voor stamceltransplantatie als manier om ALS te behandelen. 

Stamcellen worden onderzocht als mogelijke behandeling voor verschillende ziektes. Deze cellen kunnen in vrijwel elke volwassen cel getransformeerd worden om de biologische balans te herstellen. Maar hun klinische gebruik is beperkt. 

Resveratrol wordt gevonden in AGF met een sterke kleur zoals cranberries, aardbeien, blauwe bessen, druiven, pinda's en soja. De voordelen van het consumeren van grote hoeveelheden ligt nog onder vuur. 

Er zijn wel nog meer onderzoeken nodig voordat een mogelijke behandeling van mensen uitgevoerd kan worden. 

Bron: alsnewstoday.com

Publicatiedatum: