Investeerder Nordian Capital neemt meerderheidsaandeel in machinefabrikant Dutch TecSource

Investeringsmaatschappij Nordian Capital heeft voor 10 miljoen euro een meerderheidsbelang verworven in Dutch TecSource. Het bedrijf is vooral bekend als bouwer van machines voor de aardappelverwerkende industrie, waaronder grote fritesfabrikanten. Ook levert het bedrijf productielijnen voor onder meer groenten, sojabonen, champignons en blauwe bessen. Ruim de helft van de miljoenenomzet wordt behaald met export.  

Met de komst van de Amsterdamse investeerder krijgt Dutch TecSource uit Beusichem meer armslag voor een verdere internationale expansie. Dutch TecSource heeft in de loop van meer dan 30 jaar een sterke marktpositie ontwikkeld in de productie van thermische voedselverwerkingsapparatuur. 

Nordian verwerft een meerderheidsbelang in Dutch TecSource door de oprichters, Rob van Beem en Justin Wakker, gedeeltelijk uit te kopen. Beiden blijven betrokken als aandeelhouder en adviseur. Het huidige managementteam, bestaande uit Marcel van de Pol, Peter van der Stouwe en Jeroen Oostveen, zal samen met Nordian samenwerken aan de toekomst van Dutch TecSource.

Als mogelijke overnames in de branche concreet worden, zal Nordian kapitaal bijstorten. De investeerder put voor de overname van Dutch TecSource uit een fonds met een omvang van 300 miljoen euro, waarvan inmiddels ruim de helft is geïnvesteerd. De belangrijkste beleggers achter Nordian zijn Rabobank en pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM.

Bron: Nordian Capital, FD


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.