André Noordhoek:

"Spruitenmarkt rustiger dan anders maar niet voor lang"

Tholen - Het is niet wild op de spruitenmarkt, vertelt André Noordhoek uit Bleiswijk. "Het is rustiger dan andere jaren rond deze tijd. Als er een actie is, dan vallen de hoeveelheden een beetje tegen." Maar het gaat wel veranderen, weet hij uit ervaring. Rondom de kerstdagen trekt de vraag altijd flink aan. Vanuit Duitsland komen er aanvragen binnen als eerste tekenen dat de verkoop daar aantrekt. Engeland is nog niet aan de markt maar naar verwachting laten zij zich tegen de kersttijd ook zien. "Vanaf volgende week is het een heel ander verhaal."

Spruiten hebben zich na de droge zomer goed hersteld. "Eigenlijk beter dan je zou verwachten. We plukten in het begin wat minder kilo's maar de spruiten hebben nog flink bijgezet toen het is gaan regenen. Dat geldt eigenlijk voor alle vollegrondsgewassen. Misschien dat het daarom rustiger is, het zit elkaar dan een beetje in de weg."

De beschikbaarheid van spruiten is goed maar is afhankelijk van de maat. "Ieder land heeft zo zijn eigen voorkeur. In Nederland willen ze liever kleine spruiten en in Duitsland juist de grove. De Engelsen willen graag de tussenmaat. Op zich past dat mooi maar helaas weet je van te voren niet welke hoeveelheden per maten gewenst zijn. Telers toppen hun planten om de variatie in spruitdiktes te verminderen, maar daardoor loopt het aanbod van kleine spruitjes nu terug", besluit hij.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven