Frank Apotheker, Groothandel Apotheker AGF

"Boerenkoolverkoop gelukkig weer in de lift"

Tholen - Boerenkool is in de mode, zelfs in het Noorden van het land waar de trends toch minder snel arriveren dan in de Randstad. "Boerenkool dreigde een beetje een vergeten groente te worden, maar gelukkig zit het weer in de lift", vertelt Frank Apotheker van de gelijknamige groothandel in groenten en fruit uit Groningen. "Boerenkool komt vaak positief in het nieuws door de gezondheidseigenschappen en het is ook populair onder studenten hier in de stad, die maken er gezonde shakers en dergelijke van."

Spruiten staan tegenwoordige ook extra in de belangstelling als het om gezondheid gaat. Vitamine C bommetje worden ze wel genoemd, maar dat geeft de verkoop geen extra boost in het Noorden. "Hier eet men toch nog traditioneler: aardappelen, vlees en groenten. Spruiten staan regelmatig op het menu. De temperatuur doet meer met de consumptie. Toen deze vorige week rond het vriespunt lag, zag je de consumptie meteen toenemen. Dat geldt eigenlijk voor alle wintergroenten."

Koolrapen en knolselderij zijn wintergroenten die in de winter traditioneel ook goed verkopen in het noorden van het land. Daar is pastinaak als vergeten groente bijgekomen. In het bewerkte segment is gefermenteerde zuurkool uit een emmer aan een opmars bezig. "Deze wordt als smakelijker en malser ervaren en heeft een ambachtelijke uitstraling. Consumenten hebben dat liever dan zuurkool uit een zakje", vertelt Frank.

De verkoop van witlof en prei trekt ook wel iets aan in de winter. "Het zijn geen typische wintergroenten en worden jaarrond goed gegeten. Prei is natuurlijk een belangrijk ingredi├źnt voor erwtensoep maar zit ook veelal in roerbakschotels. Witlof is door de beschikbaarheid ook meer een jaarrond product en kent meerdere bereidingsmogelijkheden waardoor het ook vaker gegeten wordt door het jaar heen."

Voor meer informatie
Apotheker Groothandel Groenten en Fruit
Frank Apotheker
De Hallen 8
9723 TW Groningen
info@apothekergroothandelbv.nl 
www.apothekergroothandelbv.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.