China: "Yunnan Xinping Chu sinaasappelen komen in grote hoeveelheden op de markt"

Xinping County staat bekend om z'n Chu sinaasappelen. Na jaren van ontwikkeling is de Chu sinaasappelteelt gerijpt tot een ras met een geweldige kwaliteit en smaak. De totale output ligt op meer dan 1 miljoen ton. Xinping is de bakermat van deze suikerrijke sinaasappelen geworden door z'n unieke temperaturen en rivier. Het seizoen is momenteel in volle gang.

Freshplaza interviewde Mr. Hu van Xinping Hot Valley Rose Agriculture Development.

"Het seizoen begon dit jaar midden september en loopt door tot eind december. Over het algemeen is de markt redelijk stabiel met prijzen die een klein beetje gedaald zijn in vergelijking met het begin van het seizoen. Het aanpassen van de prijs lag binnen een redelijke marge."

"Vergeleken met vorig jaar zijn we blij dat telers en kopers rationeler omgaan met de timing van de afzet. Toen sloegen veel mensen, door de aanvankelijk hoge prijs, aan het begin van het seizoen producten op. Dit resulteerde in zoete sinaasappelen die niet tegen eerlijke prijzen afgezet werden. Door de lage prijzen leden telers veel verlies."

"Xingping is niet het enige teeltgebied voor sinaasappelen, maar het is wel het beste gebied om ze te telen. Volop licht en warmte zijn natuurlijke bronnen voor het ontwikkelen van de fruitsector. Vooral rond de Ailoashan rivier, in de grootste riviervallei in het land, zijn de omstandigheden gunstig voor het vroeg rijpen van sinaasappelen met een hoge suikerwaarde."

"Hoewel we van deze unieke omstandigheden gebruik kunnen maken, kennen we ook de bedreiging van plagen en ziektes. Maar voor ons is dit geen groot probleem: ten eerste is de sinaasappelsector hier 10 jaar geleden begonnen. De bodembacteriën bleken geen bedreiging te vormen. Ten tweede waait er een harde wind door de vallei waardoor bacteriën minder snel huis kunnen houden. We controleren ons water en onze gewasverbetering erg strikt, wat de uitbreiding van ziektekiemen voorkomt. Controle is van cruciaal belang."

"We planten, controleren en zetten sinaasappelen af samen met lokale coöperaties in Xinping, Yunxi en Yunnan. Via traditionele afzet en e-commerce worden onze sinaasappelen onder ons eigen merk 'Hot Valley Rose Sugar Orange' afgezet en onder de merken van onze klanten op de groothandelsmarkten in de grote steden als Beijing. Nu exporteren we nog. We zijn ervan overtuigd dat overzeese klanten van ons product gecharmeerd raken zodra ze het proeven. We hopen daar zaken te kunnen gaan doen, zodat meer klanten onze sinaasappelen kunnen proeven."


Contact: Sun Junguo (Domestic business) +86 138 8831 5258
‬ Hu Changsheng (Overseas business) +86 189 8773 9523
Bedrijf: Xinping Hot Valley Rose Agriculture Development Co., Ltd.
E-mail: 14778799917@139.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.