Dorì kiwi verovert supermarkten in Hong Kong

De aanwezigheid van de gele kiwi op de Aziatische markten is inmiddels geconsolideerd. Vorige week nam Giampaolo Dal Pane, president van Dorì Europe, deel aan promotionele evenementen in een supermarkt in Hong Kong. Eerder al was hij gaan kijken naar de komst van kiwi's die in het distributiecentrum aankwamen.

"Het promoten van deze kiwi's is iets fantastisch want het stelt mensen in staat om de resultaten van het werk van vele anderen te leren kennen. Te beginnen bij degene die het ras hebben ontwikkeld, de kweker, de telers, de mensen die zich bezighouden met de verpakking en degene in de verwerkingsfaciliteiten en uiteindelijk de consument. Het is een keten die in dit geval de hele wereld aflegt", zegt Dal Pane,

In de supermarkten in Hong Kong werd de smaak van de Dorì kiwi door consumenten op prijs gesteld. De balans van het zoete en zure component, in combinatie met de aantrekkelijke kleur en sappig vruchtvlees, sprak de consumenten erg aan.

"Een container met Dorì kiwi's wordt verdeeld over vijf winkels en binnen een paar dagen is het op. Op 12 oktober zijn ze verscheept en op 26 november kwamen ze aan. Er zijn ook containers onderweg naar Zuid-Afrika en Australië", zegt Dal Pane.

In de supermarkten lag de prijs tussen de €5,00 en €7,00, afhankelijk van de keten. Het is de bedoeling dat de kiwi's worden geïntroduceerd en dat ze in 2019-2020 volledig zijn ingeburgerd.

Contact:
Consorzio Dorì Europe
Tel.: (+39) 329.4335604
Email: info@dorieurope.eu
Web: www.dorieurope.eu


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven