Namibië: nieuw Bahri dadelseizoen gestart

Desert Fruit Namibia is een van de telers van Fresh Bahri dadels op het zuidelijk halfrond en deze dadels, hoewel ze nog relatief onbekend zijn in Europa en de VS, zijn een delicatesse in het Midden-Oosten en genieten een stijgende vraag van Aziatische moslimlanden.

Seth Holmes: “Onze focus lag op het verbeteren van de kwaliteit en het vergroten van de maat van de dadels. De jonge bomen worden rijp en de gezondheid van de bomen is terug te zien in de kwaliteit van het fruit. We zullen een nieuwe lijn van 1 kg verpakkingen introduceren om de bestaande dozen van 5 kg te completeren. Deze verpakkingen zijn voor de retail."

Seth voegt eraan toe dat de eerste orders voor het nieuwe seizoen al binnen zijn en dat meer orders verwacht worden doordat de teelt van vorig jaar geëxporteerd werd naar de VAE, Maleisië, Indonesië, de Malediven en Zwitserland. "Het fruit zal van januari tot eind maart geoogst worden en het ziet er goed uit omdat we Bahri lang kunnen leveren."

De Bahri dadel wordt traditioneel vers en krokant gegeten bij erg zoete sap. De dadel kan langzaam rijpen op de tafel van de eindgebruiker, waardoor een zachte, natuurlijk gerijpte dadel ontstaat die superzoet smaakt.

Voor meer informatie:
Seth Holmes
Desert Fruit Namibia
Cell: +27 83 258 5958
Phone: +27 54 030 0014


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven