Jorge Kaial van Berry Store

Argentinië: blauwe bessenoogst van start

Begin november ging de oogst van de blauwe bessen in ArgentiniĆ« van start. Jorge Kaial, van Berry Store, vertelt dat er ondanks de crisis nog veel vraag naar het fruit is. "Blauwe bessen worden veel gegeten, omdat ze zo gezond zijn." Zowel in de Verenigde Staten als in Europa is het fruit erg populair. 

Ook in de binnenlandse consumptie is veranderd. Consumenten hebben toegang tot veel informatie en hebben de kans gehad om te reizen en bekend te raken met verschillende eetgewoonten. Hierdoor zijn ze veeleisender geworden en zijn ze op zoek naar producten van hoge kwaliteit zoals ze die in het buitenland zagen. "Argentijnen beseffen steeds meer hoe belangrijk gezond en natuurlijk eten is," aldus Kaial. "Ook raden veel dokters gezonde producten, waaronder blauwe bessen, aan."

Export
Over het hele jaar zal er 16.000 ton blauwe bessen geĆ«xporteerd worden, waarvan de regio Argentina 1.000 ton voor zijn rekening zal nemen. De rest van het volume wordt voor een groot deel geteeld in Tucuman. Uit Salta en Catamarca komen kleinere volumes. 

Vooruitzichten
Hoewel Jorge voorzichtig blijft over voorspellingen op de langere termijn is hij optimistisch: "We voldoen aan een steeds stijgende vraag en er is een groot potentieel voor groei zolang we voor optimale omstandigheden zorgen."

Toen Kaial in de sector begon, richtte hij zich voornamelijk op de export. De crisis leidde er echter toe dat zijn bedrijf een ommezwaai maakte en nu ook succesvol is op de Argentijnse markt met een product van zeer hoge kwaliteit. "We zijn bezig met het openen van onze eerste franchises in Pergamino. Met een aantal winkels in verschillende steden kunnen we het fruit goed promoten."

Bron: on24.com.ar

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven