Argentijnse blauwe bessenspecialist investeert in nieuwe rassen en optische sorteerlijn

"Het was onze eerste zending blauwe bessen naar Shanghai. De blauwe bessen werden aan het einde van het seizoen verladen. We verwachten dat we in het seizoen 2019, dat eind augustus van start gaat, grotere hoeveelheden naar de Chinese markt kunnen exporteren," vertelt Gabriel Wasserman van het Argentijnse Gramm Agropecuaria. 

"Het is een langdurig proces geweest," legt Gabriel uit. "We zijn er vijf jaar geleden aan begonnen toen we deelnamen aan Asia Fruit Logistica in Hongkong. Het Argentina Blueberry Committee heeft de fytosanitaire protocollen voor China ontwikkeld en in augustus van dit jaar brachten de Chinese autoriteiten voor het laatst een controlebezoek aan onze plantages en pakstations."

Het merk van het bedrijf, Blue Way, is geregistreerd in China. Gabriel vertelt verder dat het bedrijf geïnvesteerd heeft in nieuwe rassen, zoals Ventura, Farthing, Kestrell, Emerald en Snowchaser. "Voor het verpakken maken we gebruik van twee IQ optische sorteerlijnen. Dit maakt het mogelijk om het fruit te sorteren op afwijkingen, kleur, stevigheid en vooral ook op maat. Het kunnen sorteren op maat was één van de belangrijkste eisen voor de export naar China."

“We zijn erg trots op het werk dat ons team heeft verricht. Ook zijn we dankbaar voor de steun van alle telersverenigingen, zoals APAMA, APRATUC en de ABC, en overheidsinstellingen, zoals SENASA, het Exportbureau en de provinciale en landelijke overheid tijdens dit hele proces. Nu wacht ons de volgende uitdaging en dat is het verlagen van de importheffingen in China," aldus Gabriel. 

 

Voor meer informatie: 
Gabriel Wasserman
Gramm Agropecuaria S.A. 
Buenos Aires, Argentina
T: +54 9 11 40 86 6666
E: gwasserman@grammsa.com 
www.grammsa.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.