Spanje: Ongebruikelijke vraag naar broccoli

De start van het exportseizoen van Spaanse broccoli was onstabiel met betrekking tot de opbrengsten vanwege de regen in september en oktober. Het grootste deel van de broccoliteelt in Spanje bevindt zich in Murcia. Over het algemeen is de verwachting dat dit seizoen gelijkmatiger zal verlopen dan dat van vorig jaar zonder grote pieken.

"De regen zorgde voor een daling van de oogst aan het begin van het seizoen, maar we verwachten dat deze zich vanaf half december zullen herstellen", zegt Sebastián Aguilar, commercieel directeur van Campo de Lorca in Murcia. Het bedrijf verwacht ongeveer 50.000 ton af te zetten in het huidige seizoen, een cijfer dat vergelijkbaar is met dat van het vorige seizoen.

Het grootste gevolg van het slechte weer is het kwaliteitsverlies. "Dit lossen we op met een strenge selectie op het land en in het magazijn om incidenten op de plaats van bestemming te voorkomen", aldus de exporteur.

De broccolimarkt is echter stabiel dankzij de grotere vraag. "Sinds september is de binnenlandse en buitenlandse vraag naar broccoli goed, iets wat niet erg gebruikelijk is. De lokale teelt in Europa is ook aangetast door het weer in de zomer, wat geleid heeft tot een ongewone stijging van de vraag", stelt Sebastián Aguilar.

De belangrijkste bestemmingsmarkt voor Campo de Lorca is Duitsland. Daarna komen achtereenvolgens Spanje, Scandinavië, het Midden-Oosten, Centraal-Europa, Oost-Europa en Canada. Het bedrijf zet traditionele broccoli af onder de merken Cricket, Aura en La Christera en biologische broccoli onder het merk BROSA.

 

Voor meer informatie:
Toñi Piernas
Campo de Lorca
+34 968465960
info@campodelorca.com
www.campodelorca.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven