Anton van Gelder reikt Gault & Millau prijs voor Groentechef van het jaar uit

Maandag 3 december heeft Anton van Gelder de eer gehad de prijs voor Groentechef van het jaar uit te reiken aan Chef-kok Chris Naylor van Restaurant Vermeer. Op de jaarlijkse Gault & Millau gids lancering ging de prijs voor Groentechef van het jaar naar het Amsterdamse restaurant dat bekroond is met een Michelin ster. Chef-kok Chris Naylor kookt verrassend en innovatief met een grote rol voor groenten in zijn gerechten. Namens Van Gelder groente en fruit willen we Naylor en het team van Restaurant Vermeer van harte feliciteren met deze eervolle waardering.

Foto Van Gelder groente & fruit

De Gault & Millau gids komt ieder jaar aan het eind van het jaar uit en waardeert restaurants met een puntenbeoordeling. In deze gids staan de culinaire toppers en gastronomische tips voor het aankomende jaar. De inhoud wordt bepaald aan de hand van beoordelingen en recensies van hoogstaande inspecteurs. De Gault & Millau gids is een tegenhanger van de Michelingids.

Anton van Gelder beschouwt het als een eer om de prijs voor Groentechef van het jaar uit te mogen reiken. “Naast dat bij ons (Van Gelder groente en fruit, red.) alles om groenten en fruit draait, is het ook de toekomst. In deze tijd waarin alles zo duurzaam mogelijk moet en waarin we rekening houden met de toekomst en zo gezond mogelijk willen leven, is het geweldig om als chef-kok te kunnen laten zien hoe je geweldige dingen kunt maken met alleen groenten, of met groenten in de hoofdrol in plaats van vis of vlees. Groenten heeft de toekomst. Het is fantastisch dat zo’n talentvolle chef-kok als Chris Naylor daar zijn steentje in bijdraagt.”

Restaurant Vermeer in Amsterdam staat al jaren bekend om het hoge niveau. Het schotelt ‘robuuste gerechte met pure smaken’ voor. De menukaart is seizoensgebonden en daarom kan het dagelijks variëren. De Britse Chef-kok Chris Naylor is creatief en zoekt continu vernieuwing. Hij houdt niet van ‘overworked and pretentious bullshit’ en heeft sinds 2004 de leiding in de keuken van Restaurant Vermeer.

Bron: Van Gelder


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven