Onenigheid tussen mangotelers en handelaren over hoeveel kleiner de oogst uiteindelijk is

“Er is een verschil van mening tussen de kleinere mangotelers en exporteurs over de totale oogst. De kleine telers denken dat de teelt met 50% zal dalen. Dit suggereert dat de prijzen zullen stijgen. Volgens exporteurs is alleen in Piura een daling van 12-15% geconstateerd, waardoor de prijzen niet zullen stijgen. Milton Calle is de directeur van Exotic´s Producers & Packers in Peru, een groep van 4 mango- en avocadotelers die sinds 2016 samenwerkt. 

Calle: "Brazilië heeft veel mango's dit seizoen. Kleine telers denken dat exporteurs wat op de prijs leggen, maar de waarheid is dat de prijs van de markt afhangt. Het is belangrijk om de telers te onderwijzen over de werking van de internationale handel. Exporteurs moeten op hun beurt meer transparant zijn."

De staking, die momenteel gaande is, veroorzaakt een laag aanbod. "De prijs zou even kunnen stijgen, maar dat zal de telers valse hoop geven. Wanneer de stakingen afgelopen zijn, zullen de hoeveelheden naar het gebruikelijke niveau terugkeren of misschien hoger uitpakken. Tot nu toe is het nog niet zo erg, want de staking voorkomt de oogst van onrijp fruit."

Voor meer informatie:
Milton Calle
Exotic´s Producers & Packers SAC.
Peru
T: +51 922 099 817
E: mcalle@ep-p.com.pe  
www.ep-p.com.pe


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.