Autumn Glory appel gaat de ruimte in

Domex Superfresh Growers heeft voor het tweede jaar op rij de 'lancering' van het nieuwe Autumn Glory appelseizoen ingeluid met het laten opstijgen van een weerballon.  

Leden van het Superfresh-team ontwierpen en bouwden het ballonsysteem en kregen hierbij dit jaar hulp van lokale scholieren. 

Het technologiebedrijf Puget Sound Energy (PSE) werkte onbedoeld mee door de lading te bergen die terecht was gekomen in haar wind- en zonne-energiecentrale in de buurt van Kiiitas in de staat Washington.  

Robert Kershaw, directeur van Domex Superfresh Growers, bedacht het project drie jaar geleden en is trots dat de missie geslaagd is. Hij is echter nog meer onder de indruk van het Superfresh-team met lokale scholieren van dit jaar. 

Kershaw: "We zijn dit project in eerste instantie voor de lol gestart en ook wel om wat publiciteit voor onze Autumn Glory appelen te creëren. Klanten en vrienden vonden het vorig jaar erg leuk om het filmpje te bekijken en meer te weten te komen over ons enthousiaste en energieke team. Dit jaar heeft het team het project naar een ander niveau getild door er lokale jongeren bij te betrekken die een passie voor de wetenschap hebben en die mogelijk ooit uit zullen groeien tot leiders in de tuinbouwsector, die in toenemende mate afhankelijk is van technologie."

De onderbouwleerlingen leerden over weerballonnen en de atmosfeer van de planeet Aarde. De lading werd versierd met foto's. Leerling Eli Potter deed verslag van de lancering aan zijn klasgenoten via een livestream die hij zelf opgesteld had. Andere studenten filmden het opstijgen van de ballon met een drone. 

De ballon begon haar reis in een Autumn Glory-boomgaard in Washington, waar een appel werd geplukt en op het platform werd geplaatst. Twee camera's legden de 45 km lange reis vast, waarbij de ballon een hoogte van ruim 32 km bereikte en bloot stond aan temperaturen van -53 graden Celsius. Zoals bedoeld, scheurde de ballon waarna hij aan een parachute terug op aarde landde. De weg die de ballon aflegde werd gevolgd door middel van een HAM-radio en satelliet-apparatuur. Vorig jaar landde de ballon na een tocht van 22 km in het donker op aarde maar dit jaar werd de parachute opgemerkt door het team van PSE dat net een windmolen had geïnspecteerd. 

“Het was leuk om de zien welk traject de Autumn Glory appel had afgelegd," vervolgt Kershaw. "Vorig seizoen nam de vraag naar dit ras weer enorm toe. De avonturen van de ballon spelen hier uiteraard een grote rol in maar de unieke smaak van deze appel, met zijn subtiele tonen van kaneel en karamel, zijn waarschijnlijk de echte reden dat de klant voor Autumn Glory terug blijft komen."

Domex Superfresh Growers is eigenaar van het ras Autumn Glory en bezit de exclusieve rechten om dit bijzondere appelras te mogen telen en verkopen. Het bedrijf omschrijft de smaak van Autumn Glory appelen als zeer zoet, met een stevige 'bite'. De appel is dit seizoen verkrijgbaar van november tot april maar nu de volumes groeien, zal de appel binnenkort ook jaarrond beschikbaar zijn. 

Voor meer informatie:
Mike Preacher
Domex Superfresh Growers
Tel: +1 (509) 966-1814
mpreacher@superfreshgrowers.com
www.superfreshgrowers.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.