Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Noorse telers vragen hulp voor klimaatveranderingen

De helft van de Noorse groenten- en fruittelers is van mening dat de klimaatveranderingen de omzet negatief beïnvloeden. Tegelijkertijd heeft men er vertrouwen in dat groei de komende jaren zeker mogelijk zal zijn. Dit blijkt uit een onderzoek dat coöperatie Gartnerhallen uitvoerde onder de leden.

Op de vraag naar de toekomstverwachting antwoordde meer dan de helft van de leden dat ze voor de komende vijf jaar een omzetgroei van meer dan vijf procent verwachten. Een aantal telers heeft plannen om te investeren in nieuwe materialen en nieuwe technologie onder andere om klimaatveranderingen het hoofd te bieden. Daarom vindt Elisabeth Morthen, directeur van Gartnerhallen, dat de overheid de telers financiële steun zou moeten geven, zodat ze investeringen durven doen en een vangnet hebben als de oogst door weersomstandigheden tegenvalt.

Dat groenten en fruit de toekomst hebben, blijkt uit de cijfers van de Noorse Gezondheidsraad: Vanaf 2000 is de consumptie van groenten per persoon gestegen van 59 kilo tot 81 kilo per jaar, terwijl de consumptie van fruit van 69 kilo tot 89 kilo steeg.

Bron: gartnerhallen.no


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven