Special jaaroverzicht april

85 jaar Quik, 50 jaar Lia van Hemert en 35 jaar Eminent

Greenyard kondigde begin april aan de samenwerking met haar Fresh Direct operatie in België te versterken. Greenyard heeft een overeenkomst bereikt om Greenyard Fresh Direct Belgium voor 100% over te nemen. Ook kondigde het bedrijf aan zijn inkoop van exotisch fruit te versterken door een participatie van 49% te nemen in Mor International met de optie om meerderheidsaandeelhouder te worden in de toekomst.

Koninklijke ZON heeft over het jaar 2017 een positief financieel resultaat behaald. Met een winst na belastingen van 0,8 miljoen euro is het resultaat op het niveau van 2016. De totale omzet van ZON in 2017 kwam uit op 286 miljoen euro (295 miljoen in 2016).

The Greenery heeft het nettoresultaat over 2017 opnieuw verbeterd. De nettowinst steeg met 38% van 9,0 miljoen euro in 2016 naar 12,5 miljoen euro in 2017. De omzet van de voorgezette activiteiten is met 1,0 miljard euro nagenoeg gelijk gebleven. De brutomarge bleef ongewijzigd op 14,9%. Er is verder geïnvesteerd in de verbetering en vernieuwing van de logistieke keten en robotisering.


Heembouw en Bakker Barendrecht kiezen definitief voor Nieuw Reijerwaard. Heembouw heeft getekend voor de aankoop van een kavel van 6,6 hectare. Op een kavel van 6,6 hectare aan de Laurierweg gaat Heembouw een logistiek centrum bouwen van ca. 30.000 vierkante meter. De locatie is bestemd voor Bakker Barendrecht (onderdeel van Greenyard), die hiermee haar bestaande capaciteit in Ridderkerk uitbreidt. Medio 2018 zal Heembouw starten met de bouw.


Quiks Quality Potatoes  is al ruim 85 jaar actief in de aardappelmarkt en is door de jaren heen uitgegroeid tot een belangrijke speler in de markt van verse aardappelen (Quik's Verse Aardappelen) en koelverse aardappelproducten en -specialiteiten (Quik's Potato Products). De onlangs gerealiseerde nieuwbouw was donderdag 12 april een reden om relaties uit te nodigen voor een bijeenkomst, waar veel mensen uit de aardappelwereld gebruik van maakten.

Stiekeme brieven, een schuilnaam en het speurwerk van een rechercheur. Het is geen dagelijkse kost in de AGF-sector, maar speelde vorig jaar wel bij telersvereniging Van Nature. Een oud-medewerker is ontslagen omdat hij anoniem opruiende mails stuurde naar de directie en leden.


Verpakkingsbeurzen Empack en Packaging Innovations hebben grote belangstelling van de verpakkingsindustrie getrokken. Zowel exposanten als bezoekers waren het er over eens: er is een interessante samensmelting van verpakkingstechniek en – design gecreëerd. Verpakkend Nederland kwam In Utrecht samen, waar zo'n 9000 mensen hun belangstelling toonden.

FruitMasters heeft 2017 afgesloten met een groei in zowel omzet als nettoresultaat. De omzet kwam in het afgelopen jaar uit op 222 miljoen euro tegenover 196 miljoen in 2016. De nettowinst kwam uit op 596.000 euro, een jaar eerder was dat nog 129.000 euro. De EBITDA, het resultaat voor belasting en afschrijving steeg van 4,9 miljoen in 2016 naar 6,3 miljoen vorig jaar.


Op vrijdag 20 april vierde Eminent haar 35-jarig bestaan. Ongeveer tweehonderd gasten kregen in het World Horti Center een inspirerende themamiddag over groenten, voeding en gezondheid voorgeschoteld.


Ook was het precies 50 jaar geleden dat Lia van Hemert in dienst kwam bij Veiling Zaltbommel als telefoniste. Velen heeft ze te woord gestaan, ook bij binnenkomst kon u haar niet mislopen en werd er een praatje gemaakt. Ze was zowel voor telers als kopers, het aanspreekpunt. Op woensdag 2 mei neemt Lia afscheid bij veiling Zaltbommel en gaat ze genieten van haar vrije tijd.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.