Hoe gezond zijn diepvriesgroenten?

Verse groenten en fruit hebben een onverslaanbaar goede naam: ze zijn gezond, rijk aan vitamines en bevatten over het algemeen weinig calorieën. Veel consumenten denken dat diepgevroren groenten een stuk minder gezond zijn, maar is dat wel zo? Bevatten diepgevroren groenten en fruit daadwerkelijk zo veel minder gezonde inhoudsstoffen?

Silke Restemeyer van de 'Deutsche Gesellschaft für Ernährung' (DGE) geeft opheldering: „Monoproducten, dus pure groenten of fruit zonder toegevoegde stoffen, zijn een goede aanvulling op verse kost." Het is dus geen enkel probleem om op dagen waarop men niks vers meer in huis heeft diepvriesgroenten te eten. Waarom dat zo is? Verse groenten en fruit moeten vaak een grote afstand afleggen om vanaf de akkers in de koelkast van de consument te belanden. Deze lange transportafstanden zijn niet bevorderlijk voor de versheid. Hierbij scoren diepvriesgroenten met een beslissend voordeel: ze worden direct na de oogst ingevroren waarbij bijna alle gezonde inhoudsstoffen behouden blijven.
 
Het eten van diepvriesgroenten en -fruit is dus een verstandige keuze. Praktisch hierbij is dat diepvrieswaren heel handig portioneerbaar zijn - de rest kan thuis gewoon in het vriesvak bewaard worden. Belangrijk is echter dat de koelketen van diepvriesvoedsel niet doorbroken wordt: transporteer de waren daarom gekoeld naar huis en houdt ook de minimale houdbaarheidsdatum in de gaten. Natuurlijk moet men ook het eten van verse groenten en fruit niet opgeven, maar dan moet men erop letten dat de producten zo vers mogelijk gegeten worden.

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.