Gerald Lemaire, Lucas Lemaire :

"Aardappelmarkt kreeg een boost door aankoop industrie en export"

Gerald Lemaire van Lucas Lemaire, een bedrijf dat gespecialiseerd is in aardappelen en uien: "Momenteel is de aardappelmarkt redelijk stabiel. We hebben een goed aanbod en een regelmatige vraag uit verschillende landen." 

Lucas Lemaire verkoopt in veel landen. "Spanje blijft onze eerste afnemer. We leveren via verschillende kanalen AGF aan Mercadona supermarkten."

Italië is de tweede grootste importeur. "Daarna komen Portugal en alle Oosterse landen. Dat zijn opportunistische kopers, die bereid zijn een hogere prijs te betalen voor goede kwaliteit." Lucas Lemaire exporteert naar het Midden-Oosten en Duitsland, dat dit jaar een lage opbrengst had. 

Volgens Gerald is het aantal importerende landen de bron van de spanning op de Europese markt, waardoor hogere prijzen de kans krijgen. "Momenteel hebben we een gebalanceerde context met een markt die gespannen blijft. De markt daalt en stijgt niet. Telers zijn tevreden met de prijzen, maar consumenten klagen dat ze te hoog zijn."

Gerald Lemaire

De industrie kocht vroeg
De andere reden waarom de prijzen op de aardappelmarkt hoog zijn is omdat verwerkers door een tekort aan producten aan het begin van het seizoen inkochten. "Dat gaf de markt een boost."

De invloed van de zomerhitte
Dit jaar was de teelt in heel Europa minder. "Vooral in Duitsland, Nederland, België en het noorden van Frankrijk. Industrie-aardappelen werden het meest getroffen. De geïrrigeerde sectoren in Frankrijk haalden een behoorlijke oogst. Lucas Lemaire volgt z'n partijen nauwkeurig nadat deze aangetast waren door de droogte en problemen hadden met doorwas en glazigheid. 

Lucas Lemaire zal aanwezig zijn op de Fruit Logistica in Berlijn: Hall 22, D07.

Voor meer informatie:

Gerald Lemaire
Lucas Lemaire
Tel : +33 (0)3 20 03 95 00
gerald.lemaire@lucaslemaire.com 
www.lucaslemaire.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven