Jean-Marc Boyer, Boyer-Philibon :

Gele hesjes: "Producten uit Réunion worden nog steeds ingevlogen maar de situatie is niet gemakkelijk"

Boyer teelt en exporteert AGF onder het merk Philibon. Veel van hun exotisch fruit komt uit Réunion, waar de beweging van de gele hesjes blijft voortduren. Jean-Marc Boyer vertelt dat de situatie niet gemakkelijk is. "Gelukkig krijgen we de producten nog wel op het vliegtuig."

Claude, Jean-Marc, Joël en Simone Boyer

Philibon importeert lychees, ananas en passiefruit vanuit Réunion. Recentelijk begon Boyer ook vanille te verhandelen. Al deze producten worden per luchtvracht vervoerd. Ze worden in Frankrijk, Italië, Duitsland, Zwitserland, Luxemburg en België op de markt gebracht.

Kerstproducten
Exotisch fruit is een typisch kerstproduct. De exoten van Philibon komen begin deze maand op de markt. Jean-Marc: "Deze week verhandelen we de eerste lychees, er vanuit gaande dat het transport goed verloopt." Jean-Marc ziet het seizoen positief tegemoet. "De kwaliteit is goed en we verwachten dat alles in goede conditie verhandeld kan worden."

Meloen: balans tussen vraag en aanbod
Een ander topproduct van Boyer is de meloen. Het bedrijf biedt deze 11 van de 12 maanden aan. Het seizoen is in Senegal net begonnen en de volumes stijgen  geleidelijk. Hoewel de vraag in de winter laag is, zijn de vraag en het aanbod nog altijd in balans. Volgens Jean-Marc is dit te danken aan de goede kwaliteit. "Daar is altijd een nichemarkt voor."

Het pakstation

Een moeilijke markt voor mango's
Jean-Marc legt uit dat de mango-markt de laatste tijd ingewikkeld is geworden. "Door de mango's uit Peru heeft de markt van de een op de andere dag zijn dynamiek verloren. We hopen dat de markt deze maand weer aantrekt. Dit geldt niet alleen voor mango, maar ook voor andere exotische producten. De problemen met de gele hesjes maken het er niet beter op."

Nieuw verpakkingsstation
Philibon bekijkt de mogelijkheden van het openen van een nieuw verpakkingsstation om de houdbaarheid van z'n producten te optimaliseren.

Voor meer informatie:
Boyer 
Z.I. Borde-Rouge
100 rue François Charmeux
82200 Moissac
France
Tel : +33 (0)5 63 04 15 64
jeanmarcboyer@philibon.com  
www.philibon.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.