Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Privatisering groothandelsmarkt Düsseldorf teruggedraaid

Het management van groothandelsmarkt Düsseldorf Zwei.Null, dat gesteund wordt door een meerderheid van handelaren, verwacht van de gemeenteraad dat er binnen afzienbare tijd een rechtsgeldige constructie gevonden wordt voor de herstructurering en het duurzaam maken van de groothandelsmarkt.

De rechtbank van Düsseldorf heeft wegens constitutionele overwegingen de privatisering waar de stad op doelde gestopt. Een vertegenwoordiger van het management: "Het feit dat enkele handelaren begonnen te klagen is te wijten aan onduidelijkheden omtrent het beëindigen van contracten. De handelaren zijn onzeker en teleurgesteld in de communicatie met de gemeenteraad."  

Dit doet niets af aan de planning die met de stad bereikt werd voor de bouw van de groothandelsmarkt en verdere ontwikkeling ervan. In het verleden is tijdens gesprekken en onderhandelingen vooruitgang geboekt. Over huurprijzen is een gemeenschappelijk akkoord in zicht.

Mocht het tot uitstel van het project komen dan moet de extra tijd door alle partijen gebruikt worden om tot een gemeenschappelijke oplossing te komen die rechtsmatig is. 

De handelaren doen er alles aan om op elk moment te kunnen handelen. Een andere belangrijke stap is het oprichten van de Großmarkthallen Düsseldorf eG, wat op 7 december plaatsvindt. Binnen deze nieuwe coöperatie zullen distributeurs in de voedingssector zich op dezelfde manier organiseren als de telers en handelaren in de bloemengroothandel al heel lang doen. 

Voor meer informatie:
Großmarktgilde Düsseldorf
Ulmenstraße 275, 40468 Düsseldorf
Telefon: +49 (0) 211 4719 -0
Telefax: +49 (0) 211 4719 -413
E-Mail: info@grossmarktgilde.de 
www.info@grossmarktgilde.de  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven