Na E.coli-uitbraak

Prijs ijsbergsla 168% gestegen in Verenigde Staten

Uit gegevens van het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) blijkt dat na de E.coli-uitbraak, die gerelateerd werd aan de populaire romaine sla, de prijzen van andere slasoorten fors gestegen zijn. In één week tijd stegen de prijzen voor een doos met 24 kroppen ijsbergsla in heel het land met 119% tot 168%. 

Op 19 november lag de prijs van een doos ijsbergsla tussen de €14,63 en €18,42. Op 21 november ontvingen handelaren voor dezelfde doos al €32,38 tot €34,95. 

De USDA bericht dat de aanvoer van ijsbergsla krap is en dat de vraag het aanbod overtreft. Voor de prijzen van andere slasoorten geldt hetzelfde. 

Volgens cnbc.com heeft de vicevoorzitter voedselveiligheid van de Produce Marketing Association laten weten dat consumenten andere slasoorten kopen ter vervanging van romaine: "We zien dit altijd gebeuren wanneer er een belangrijke categorie uit de markt wordt genomen en dit gat door andere gevuld wordt. De prijzen zijn inderdaad gestegen."

De Amerikaanse slaproductie in de 52 weken tot aan 10 november kan volgens de laatste gegevens van Nielsen op €1,4 miljard gewaardeerd worden. Romaine sla vertegenwoordigt zo'n 38% van het totale slasegment.

 


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven