Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Oudste groothandelaar van VK verhuisd

De Birmingham Wholesale Market is naar een nieuwe locatie verhuisd. Aan de hand van een investering van £50 miljoen (€55,8 miljoen) is in Witton in het noorden van Birmingham een nieuwe vestiging opgezet, die voor 50% in handen is van de gemeente  Birmingham. De overige 50% is onder controle van de 78 handelaren die uiteindelijk op de locatie actief zullen zijn. De groothandelsmarkt van Birmingham is opgericht in 1883.

In 1973 kreeg de markt eerder al eens een nieuwe locatie, die tot april van dit jaar als thuisbasis diende. Tot die tijd was de groothandelsmarkt uitsluitend in handen van het stadsbestuur.

Als de nieuwe locatie eenmaal volledig in gebruik is, zal deze directe werkgelegenheid creëren voor 400 mensen en meer dan 15.000 banen in de regio ondersteunen. De groothandelsmarkt is gevestigd op een ruimte met ongeveer 17.500 vierkante meter.

De grootste handelaar op de locatie is George Perry. George Perry is sinds 1870 op de markt actief en wordt dan ook gezien als de oudste AGF-groothandelaar van het Verenigd Koninkrijk. Volgens sommige meningen binnen de sector is George Perry zelfs de oudste handelaar in zijn soort van heel Europa.

George Perry wordt vandaag de dag geleid door de broers Mark en Paul Tate. Mark Tate voegde zich in 1983 bij het bedrijf. Op het moment dat zijn vader in 2000 met pensioen ging, had het bedrijf een omzet van rond de £3 miljoen (€3,3 miljoen). Vandaag de dag wordt een omzet gegenereerd van £18,5 miljoen (€20,6 miljoen) dankzij een combinatie van het oorspronkelijke bedrijf, de op cateraars gerichte afdeling GP Salads en de keten Joe Richards. Verspreid over deze drie afdelingen heeft het bedrijf 84 werknemers in dienst. 

Vanuit de Birmingham Wholesale Market bedient het team van George Perrt zo'n 2.000 klanten per dag. De klantenbasis is qua samenstelling in de laatste jaren meer gediversifieerd. Naast onafhankelijke retailers werkt George Perry samen met een bedrijf dat AGF levert aan scholen en gevangenissen in de omgeving van Birmingham.

Bron: betterwholesaling.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven