Special jaaroverzicht februari

Sterfgevallen in de sector overschaduwen 'fusiemaand' februari

De februarimaand ging van start dat Total Produce een aandeel van 45% heeft genomen in Dole. Met de investering is een bedrag van $300 miljoen gemoeid. Eerder ketsten de overnamegesprekken tussen Dole en Greenyard af. Total Produce noemt als grootste motivatie de verwachting dat de vraag naar groenten en fruit zal stijgen doordat consumenten steeds gezonder gaan eten en snacken. Het bedrijf wil $ 150 miljoen bij elkaar krijgen door het plaatsen van aandelen voor nieuwe en bestaande investeerders.

BerryWorld liet weten dat de fusie met Beekers Holding B.V. een feit is. Hieronder vallen tevens alle activiteiten van Beekers Berries en Beekers Made en daarnaast wordt BerryWorld volledig eigenaar van BerryWorld Europe. Als gevolg van deze ontwikkeling zal Wil Beekers, voormalig Managing Director van BerryWorld Europe, vanaf nu de rol van European CEO van BerryWorld gaan vervullen.


De Fruit Logistica in Berlijn kent drie vaste ingrediënten: een temperatuur onder het vriespunt, chaos rond de bussen na afloop van de beursdag en een rustige vrijdag. Ook dit jaar vormden deze drie ingrediënten de basis voor de beurs-drie-daagse waarbij de Duitse hoofdstad even verandert in de AGF-hoofdstad van de wereld.


Koornstra & Co liet weten, dat op woensdagavond 7 februari 2018 haar oud directeur Henny Prins is overleden. Henny heeft 77 jaar mogen worden en was samen met Cees Koornstra vanaf 1976 tot 1998 directeur en eigenaar van onze organisatie. In 1998 heeft hij zijn aandelen aan zijn zoon Alex Prins over gedaan.


Op 1 februari 2018 was Gerard 40-jaar in dienst bij Mulder Onions. Op 3 februari werd dit feestelijk gevierd. Gerard was niet op de hoogte dat op deze wijze werd stilgestaan bij dit bijzondere jubileum, dus het feest was een volkomen verrassing voor hem.

In 2013 fuseerden de Mechelse Veilingen en Coöbra tot BelOrta. Een jaar later voegde ook Veiling Borgloon zich bij de coöperatie. BelOrta is nu vertegenwoordigd in de voornaamste tuinbouwregio's van het land en kan een "one stop shop" aan groenten en fruit aan haar klanten aanbieden. Tijdens de Fruit Logistica vierde het bedrijf het 5-jarig jubileum met haar telers, klanten en relaties.

Langs deze weg laat het Kwaliteits-Controle-Bureau (KCB) weten dat op zaterdagavond 17 februari 2018 haar collega Peter Brooshoofd is overleden. Peter is ruim 10 jaar verbonden geweest aan het Kwaliteits-Controle-Bureau. Zijn collega's hebben hem ervaren als loyale en toegewijde collega.

De omzet van Fresh Del Monte steeg licht over 2017. Het bedrijf sloot het jaar met een omzet van 4,085 miljard dollar tegen 4,011 miljard dollar een jaar eerder. De toename is vooral te danken aan een hogere omzet in de categorie 'other fresh produce.'

Ook Paul Peeters van Staay-Van Rijn overleed volkomen onverwachts. Paul meldde zich dinsdag 21 februari '18 nog ziek met griepachtige klachten en is in zijn slaap op woensdag overleden, zo schrijven zijn collega's in dit In Memoriam. Paul Peeters was een fijne en betrokken collega, als mens als vakman en als vriend. Al meer dan 20 jaar zat Paul in het handelsvak en hij wist als geen ander met zijn klanten zaken te doen. Soms strijden, soms gunnen maar altijd betrokken en weten wat er speelt zowel in de commercie als in de loods bij de producten en collega's. Soms ging het met de klanten niet over de handel maar over voetbal of het leven of...


Sinds Kees Valstar zijn aandelen in de Best Fresh Group heeft verkocht, houdt hij zich met Healthy Plant Products onder meer bezig met het vermarkten van producten van vezelhennep. "In Nederland staat er maar liefst 2.000 hectare aan vezelhennep in de buitenteelt. Hiervan worden onder meer autodeuren en dashboards gemaakt, maar uit de bladeren en bloemen van de hennepplant wordt het het bestanddeel Cannabidiol (CBD) geëxtraheerd en gebruikt als voedingssupplement. Het is mij een raadsel waarom de positieve eigenschappen van de hennepplant zo onderbelicht worden, terwijl het zo veel te bieden heeft. Voor ons is er een andere wereld opengegaan!"

TOMRA heeft eind februari een overeenkomst getekend om 100% aandelen in BBC Technologies te verwerven. TOMRA heeft BBC Technologie voor 48,7 miljoen dollar overgenomen De deal omvat de precisiesorteringssystemen van BBC Technologies en innovatieve verpakking- en vullingsoplossingen voor blauwe bessen en ander klein fruit. TOMRA zal ook www.freshtracker.com verkrijgen, de innovatieve software die TOMRA zal voorzien in aanvullingen in data- en analyseoplossingen.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven