Linde Roadster wint German Design Award 2019

"Aantrekkelijk design en uitstekend zicht. Die combinatie heeft de jury van de German Design Award weten te overtuigen van de Roadster van Linde Material Handling. De Linde E20-E35 was al een succesvolle serie van elektrische heftrucks en het internationale panel van experts heeft de versie met geoptimaliseerd zicht nu ook verkozen tot een van de winnaars van 2019 in de categorie Utility Vehicles (bedrijfsvoertuigen)", zegt Motrac Linde.

"Gezocht: hoogwaardige producten met een buitengewoon design die pionierswerk verrichten in het designlandschap. Gevonden: de Roadster van Linde Material Handling!" 

Het voertuigconcept zorgde bij het debuut in 2016 al voor een kleine revolutie in de heftruckbouw. Waar de A-stijl voorheen heel gebruikelijk was, slaagden de ontwikkelaars er met speciale aanpassingen aan het design in om de A-stijl compleet overbodig te maken. Bij het nieuwe model worden de hefkrachten geabsorbeerd door de kantelcilinders en via het beschermframe aan de bovenkant naar achteren geleid. Dankzij deze oplossing genieten bestuurders van de Linde Roadster van een vrijwel onbeperkt zicht om hen heen. Dat maakt hun werk niet alleen veel eenvoudiger, maar ook veiliger.

"Dat is ook precies waarom de jury van de German Design Awards de truck, die uniek is in de branche, heeft beloond met een award en heeft uitgeroepen tot "Winner" in de categorie Utility Vehicles (bedrijfsvoertuigen). Om tot die keuze te komen, hielden internationale designexperts uit het bedrijfsleven, de wetenschap en de ontwerpbranche circa 5400 inzendingen tegen het licht. De German Design Award wordt sinds 2012 ieder jaar uitgereikt door de German Design Council en is een van de meest gerenommeerde designwedstrijden ter wereld", aldus Motrac Linde.

"We zijn heel blij met deze bijzondere award. Het laat zien dat het absoluut de moeite waard is om naar uitdagingen te blijven zoeken en om – in het belang van onze klanten – nieuwe paden te bewandelen die zorgen voor een duidelijke meerwaarde op het gebied van material handling", aldus Christophe Lautray, Chief Sales Officer bij Linde Material Handling.

Voor de Linde Roadster is dit de tweede hoge onderscheiding van dit jaar; in januari won deze speciale modelvariant al de Franse industriële-ontwerpprijs "Observeur du design 2018" van het APCI (Agence pour la promotion de la création industrielle).

Voor meer informatie: 
MotracLinde
Rondebeltweg 51
1329 BP Almere
+31(0)88 7377 800
www.motraclindeshop.nl    


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.