Marktinformatie Flandria

Prijzen kropsla duurste slasoort: bijna verdubbeld

Een stijgend aanbod in prei vertaalt zich in licht dalende prijzen voor de consument. Doordat het echte koude weer uitblijft, blijft de vraag eerder beperkt. Naast prei merken we ook een mooie aanvoer van wortelen in bussels op. Deze wordt verkocht aan correcte prijzen voor de tijd van het jaar. Kropsla is op dit ogenblik de duurste slasoort. Ondanks een licht stijgende aanvoer zijn de prijzen bijna verdubbeld. Veldsla is eveneens niet goedkoop. Een alternatief zijn de multicolors en de lollo's. Ruim aanbod van multicolor wordt verkocht aan correcte prijzen. Lollo rossa is lichtjes duurder dan de bionda, maar prijzen liggen dicht bij elkaar.

Aanbod van bloemkool en broccoli uit vollegrond loopt op zijn einde, prijzen zijn dalend. Productie in serre in stijgende lijn. Licht toenemende aanvoer van witloof. De overgang van oude naar nieuwe oogst is volop bezig en loopt vermoedelijk nog een week.Traditioneel staat witloof op het menu met de feestdagen. We merken ook een ruim aanbod op van knolselder. Een gezonde vraag resulteert in realistische prijzen. 

Productie van losse tomaat daalt nu week na week, einde traditionele teelt. Prijzen liggen hierdoor hoger dan vorige week. Bij trostomaten verloopt het iets rustiger, productie van de herfstteelt verloopt volgens plan. 

Bron: LAVA nieuwsbrief
 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven