Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

“De gele kiwi wint in Frankrijk aan populariteit”

Een groothandelaar uit de omgeving van Lyon laat weten een goed kiwi-jaar achter de rug te hebben. Het bedrijf heeft de afzet van Nieuw-Zeelandse kiwi’s net afgerond en is vorige week begonnen met de afzet van Italiaanse kiwi’s. Deze week gaat de afzet van Franse kiwi’s van start. Voor de komende weken rekent de groothandelaar op kleine hoeveelheden met een goede smaak.

De groothandelaar merkt dat er op de Franse markt een groeiende interesse voor gele kiwi's is. Deze zijn in Frankrijk nog niet zo bekend, maar er wordt hard aan gewerkt om hier verandering in te brengen. 

Lychees per vliegtuig en per boot
Het bedrijf levert ook lychees, vooral populair met Kerst. Momenteel zijn er alleen nog lychees die per vliegtuig vervoerd worden op de markt beschikbaar. De markt hiervoor is beperkt: het zijn vooral specialisten en kenners die de producten kopen. Qua smaak is de vliegtuiglychee stukken lekkerder dan de lychees die per boot worden getransporteerd. Dit zijn goedkopere vruchten waarvan grotere aantallen beschikbaar zijn. In Frankrijk zijn deze erg populair.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.