Carrefour probeert Taiwanezen aan onbekend fruit te krijgen

Welke soorten fruit zijn interessant voor Taiwanezen om te eten? Met wat voor nieuwe soorten zou je hen kennis kunnen laten maken? In een teeltgebied van tropisch fruit met zo'n enorme weelde, hoe zou je klanten dan nog enthousiaster kunnen maken voor andere soorten fruit uit gebieden met een gematigd klimaat? Het lijkt misschien moeilijk, maar Penny Chang van Carrefour Taiwan is dagelijks aan het werk om nieuw fruit naar Taiwan te importeren en is vastbesloten om de Taiwanezen met veel meer vers fruit kennis te laten maken dan dat ze nu ter beschikking hebben.

"Volgens mij zijn diversiteit en het vormen van een alternatief in  importfruit twee belangrijke factoren voor het bewerkstelligen en het stimuleren van goede prestaties. Het altijd op voorraad hebben van en het kunnen leveren van nieuw en gezond fruit van goede kwaliteit tegen betaalbare en redelijke prijzen zijn mijn passies voor mijn werk en voor het tonen van mijn waardering voor alle klanten bij Carrefour Taiwan. Ik heb met succes biologische Hass-avocado's uit de Verenigde Staten op de markt gebracht wat de allereerste keer is dat die zijn gecertificeerd voor de Taiwanese markt. Sommige avocado's uit de Verenigde Staten blijken vervuild te zijn met zware metalen. Als vaste klant van importavocado's wil ik veiligere avocado's aanbieden aan klanten in de winkels van Carrefour.“

"Vijgen uit de Verenigde Staten is een ander nieuw item waar ik klanten mee heb proberen kennis te laten maken. Er zijn heel weinig lokaal geteelde vijgen en ik denk dat vijgen de potentie hebben om na avocado's het volgende populaire fruit van de toekomst te worden. De feedback van vijgen van klanten is zeer positief, maar de houdbaarheid van importvijgen is slechts 2 dagen als ze per luchtvracht zijn vervoerd. Het is een groot probleem voor winkels om de kwaliteit te behouden en de beschadiging van importvijgen te voorkomen. Daarom moest de levering aan klanten worden gestopt totdat we er een oplossing voor vonden. Zodra de oplossingen zijn gevonden voor een langere houdbaarheid, kwaliteit en schade, zullen importvijgen zeker weer in de schappen komen te liggen in alle Carrefour winkels in Taiwan."


Penny in pakstation in de Verenigde Staten. Inspecteurs controleren de peren

Een groot deel van het fruitassortiment van Carrefour winkels bestaat uit importfruit. Ongeveer 40 procent van de groenten- en fruitafdeling in Carrefour winkels bestaat uit geïmporteerd fruit. Groenten zijn goed voor 35-38 procent van de afdeling. De resterende 22-25 procent bestaat uit lokaal fruit. "Fruit importeren heeft altijd een belangrijke rol gespeeld voor Carrefour Taiwan en is hoe we ons onderscheiden van andere retailers in Taiwan. Klanten hebben bij Carrefour Taiwan meer alternatieven en opties voor importfruit. Hoewel de strategie van het bedrijf voor de komende 5 jaar meer zal zijn gericht op lokaal geteelde groenten en fruit en biologische verse producten, denk ik dat de voorkeuren van klanten voor importfruit hetzelfde zullen blijven zolang we importfruit van goede kwaliteit blijven leveren tegen aantrekkelijke prijzen."


Penny bij PMA

Voor meer informatie:
Penny Chang
Carrefour Taiwan
Email: penny_chang@carrefour.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven