Zuid-Afrika: China kan grootste avocadomarkt worden

Op het jaarlijkse Subtrop marketing symposium voor de subtropische fruitsector noemden sprekers de consistente groei in de mondiale vraag naar avocado's. Ze meldden dat blijvende pr en consumenteneducatie een essentieel deel voor het handhaven van deze groei vormen. 

Derek Donkin van Subtrop: “We verwachten groei op de Amerikaanse en Chinese markten waardoor volgend jaar export van avocado en mango naar deze landen mogelijk wordt."

Hij wees erop dat het houden van deze markten net zo belangrijk was als ze binnenhalen. "Eisen rond MRL's worden in onze exportlanden steeds strenger en er niet aan voldoen, zou ons bestaande markten kunnen kosten."

Europese consumptie brak de 1kg per capita grens
Greg Vicherat van Halls vermeldde dat in 2018 de mondiale handel in avocado's 1,9 miljoen ton bereikte, een stijging van 11% in vergelijking met vorig jaar.

Mexico heeft een teelt van 5,3 miljoen ton en Mexicaanse uitbreiding komt erop neer dat ze in 2030 een extra miljoen ton voor export beschikbaar willen hebben. 

In 2018 waren er 18 weken met meer dan 3 miljoen dozen van 4 kg op de Europese markt. In de EU werd de 1kg per capita grens gebroken. Verwacht wordt dat in de komende winter 30% meer volume dan vorig jaar naar Europa verladen zal worden. Colombia wordt steeds sterker op deze markt.

China zou de grootste avocadomarkt kunnen worden
Vicherat: “Chinezen houden van avocado's en dit zou de grootste markt kunnen worden." Voor Zuid-Afrika was toegang tot de Chinese markt van groot belang. Chinese avocado import is met meer dan 10.000 ton gestegen en voor 2018/19 wordt 65.000 ton geraamd. Ook in China zelf is het areaal voor de avocadoteelt aan het groeien. Momenteel is het 6.000 ha groot.

Sprekers op het Subtrop marketing symposium. Van links naar rechts Ruth Behr (Promofresh), David Ansara (Centre for Risk Analysis), Glynnis Branthwaite (Protactic Strategic Communications), Pieter Buys (South African Mango Growers' Association), Shireen Darmalingam (Standard Bank), Greg Vicherat (Halls), Monique Piderit (Nutritional Solutions) en Derek Donkin (Subtrop).


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.