Mexicanen willen dit seizoen aardbeien naar Europa exporteren

“We proberen dit al jaren maar het is moeilijk om te concurreren op prijzen. We hebben te maken met de binnenlandse aanvoer in de Verenigde Staten of de aanvoer van Spaans fruit in Europa. De interesse vanuit Rusland en Groot-Brittannië neemt echter wel toe. We hopen daarom dit seizoen te kunnen beginnen met het exporteren van de eerste aardbeien,” vertelt Nadia S. Martinez. 

”In Mexico zelf zijn aardbeien ook erg bekend. Het is de belangrijkste zachtfruitcategorie die BQ helpt om ook haar andere zachtfruit te vermarkten. De aardbeien worden per luchtvracht verzonden. Hoewel aardbeien minder kwetsbaar zijn dan frambozen en bramen moeten ze toch gekoeld vervoerd worden. Onze hoeveelheden aardbeien zijn veel groter. Vandaar dat we concurrerend proberen te zijn en kijken naar de behoeften van de markten zodat we deze kunnen bieden waar zij naar op zoek zijn.”  


Goede vooruitzichten voor bramen
De vooruitzichten voor het bramenseizoen zijn volgens Nadia zeer goed. ”We zijn wat eerder dan verwacht begonnen. Aanvankelijk maakten we ons zorgen over de regen maar deze heeft de oogst niet beschadigd. De vraag naar Mexicaanse bramen groeit. Het enige probleem is dat er ook vraag is naar een product van hogere kwaliteit. Mensen zijn zich vaak niet bewust van het effect dat luchttransport op het fruit heeft.” 


Rusland is volgens Nadia eveneens een snelgroeiende markt voor bramen. ”Over het algemeen maakt de zachtfruitcategorie een explosieve groei door. Wij zijn echter van mening dat zachtfruit onderdeel van de dagelijkse voeding moet worden en dit is nu nog niet het geval. Wij streven hier wel naar. Mexico ondervindt wel wat concurrentie van bijvoorbeeld Guatemala maar heeft daarentegen wel het langste seizoen en dat is natuurlijk een groot voordeel.” 
Voor meer informatie: 
Nadia S. Martinez
BQ Fruits
Mexico
T: +52 33 3880 5704
E: nsmartinez@bqfruits.com 
www.bqfruits.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.