Eerste lokale Britse Sweet Sensation in de schappen

AG Thames heeft deze week zijn eerste lading verse, lokaal geteelde Sweet Sensation peren aan Sainsbury’s geleverd. Deze actie ondersteunt Britse telers en verlaagt de importkosten met ongeveer €10 miljoen. De peren worden geteeld in een boomgaard van zeven hectare van East Malling Research (EMR) in Kent in mei 2011 door Newstairs. Dit is de innovatietak van AG Thames. De peren werden in september 2012 geoogst met een opbrengst van ongeveer 20 ton. Francis Wheatley, directeur van Newstairs, zei: 'Dit is een speciale periode voor deze sector. We zijn erg blij dat de eerste, lokaal geteelde Sweet Sensation peren in de supermarkt zijn te vinden. De peren waren al wel beschikbaar in Nederland, maar de Sweet Sensation peer is tot nu toe nog nooit in het Verengd Koninkrijk geteeld. 

"De Britse perenmarkt is bijna €207 miljoen waard. Slechts 27% van deze peren wordt lokaal geteeld. Er is met name een groot tekort aan Britse rode peren. Dit is het snelst groeiende gebied binnen de sector, maar het merendeel wordt geïmporteerd vanuit de VS en Italië. Met dit in ons achterhoofd willen we de kans grijpen om Britse telers te ondersteunen en de Britse perensector een boost te geven. Ons doel is om de komende jaren 100 hectare met Sweet Sensation peren te beplanten."
 
"Dankzij onze samenwerking met EMR hebben we belangrijke kennis opgedaan en onderzoek verricht naar de sector. Hierdoor kunnen we als eerste deze peren gaan telen in het Verenigd Koninkrijk. Als alles goed gaat worden er in winter/lente van 2012-13 de volgende boomgaarden beplant."
 
Sweet Sensation werd ontdekt als een natuurlijke mutatie bij een bedrijf in Noord-Nederland in 1992. AG Thames verkreeg de exclusieve rechten voor teelt in het Verenigd Koninkrijk in 2010.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.