Elektrische vrachtfiets en zelfstandige bezorgrobot gaan de straat op

Franse supermarkten testen nieuwe bezorgmogelijkheden

In Franse steden wordt door supermarkten volop ge├źxperimenteerd met milieuvriendelijke bezorgmogelijkheden. Carrefour gaat testen met de levering van boodschappen met een elektrische vrachtfiets. Franprix gaat een stapje verder en test de mogelijkheden van een elektrische robot.

Inwoners van Marseille kunnen hun boodschappen vanaf 1 december door de elektrische vrachtfiets van Carrefour laten bezorgen. Het voertuig kan ruim 300 kilo vervoeren en beschikt zowel over speciale warmhoudboxen als over koelelementen. De robot heeft een snelheid van 15 kilometer per uur.

Franprix test de zelfstandige bezorgrobot vanaf volgend jaar in het 13e arrondissement van Parijs. De robot heeft een capaciteit van 40 liter en verplaatst zich over het voetpad. Consumenten kunnen de koffer ontgrendelen met een code die zijn per sms ontvangen. Er is nog geen vergunning om de robot zelfstandig over straat te laten gaan, en dus zal er in eerste instantie een begeleider meelopen. De zelfstandige robot is ontwikkeld door de startup TwinswHeel.

Foto: @TwinswHeel


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.