Britse supermarkt heeft korte tijd nieuw perenras

Waitrose heeft slechts kort een uniek perenras in het assortiment. De door Britse telers geleverde Piqa Boo-peren zijn ontwikkeld door Chinese rode peren, Japanse peren en Europese peren met elkaar te kruisen. 

Net als de Chinese en Japanse peren hebben de Piqa Boo-beren een felle rode kleur. Het vruchtvlees komt daarentegen meer overeen met traditionele Europese peren. Zodoende worden de sterkere en vaak meer complexe smaken van Europese peren gecombineerd met de structuur van Japanse perenrassen en de langere houdbaarheid van Chinese soorten. 

Bij de meeste Europese peren is het noodzakelijk dat de peren na de oogst worden blootgesteld aan lage temperaturen, gevolgd door warme conditionering. Als ze eenmaal rijp zijn, hebben ze een zachte, boterachtige structuur en een sterke smaak, maar ook een beperkte houdbaarheid. Bij Chinese en Japanse peren is daarentegen sprake van een knapperige structuur, terwijl de smaken voornamelijk aan de milde kant zitten. 

Greg Sehringer, die als fruitinkoper voor Waitrose & Partners werkzaam is: "Deze nieuwe Piqa Boo-peren combineren de beste kenmerken van deze drie verschillende rassen tot een perensoort die direct na de oogst kan worden geconsumeerd. We hopen dat onze klanten positief zijn over dit interessante perenras, die speciaal in onze plantages in Kent werden geteeld." 

De Waitrose Limited Edition Piqa Boo Pears kosten £2 (€2,26) per vier stuks. De peren zijn na 26 november slechts voor een zeer korte tijd beschikbaar.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven