FreshFood bestaat 20 jaar

Van klein- naar groot- én kleinhandel

Tholen - Wat begon met een kleinhandel in een kleine dorpswinkel waarbij consumentenverkoop de hoofdrol speelde, beslaat na 20 jaar de groothandelsfunctie het grootste deel van de activiteiten van FreshFood uit België. 90% van de omzet wordt gegenereerd door de groothandel maar de winkelfunctie is er nog altijd.

Tim Slaedts brengt regelmatig zelf bestellingen rond

Zaakvoerder Tim Slaedts opereert als spin in het web en zit overal kort op: zelf inkopen doen op de veiling, af en toe zelf de baan op naar klanten om de bestellingen af te leveren, maar ook helpen in de winkel en bestellingen klaarzetten. "Bezig zijn vind ik het leukste. Bovendien hoor je wat er leeft en nodig is zodat ik daar snel op in kan spelen", vertelt Tim. Maar kort op de bal spelen, is niet de enige groeifactor. "Onze flexibiliteit, lage minimum drops en bestelmogelijkheden zorgen ervoor dat we blijven groeien, jaarlijks 10 tot 15 %."

Het pand aan de Molse weg in Geel biedt ruimte aan groei

Historie
Het AGF-bedrijf bestond onlangs 20 jaar en kende in de loop der jaren meerdere locaties en bedrijfsvormen. Alles begon met de dorpswinkel van Nele, de vrouw van Tim. "Op aanraden van haar oom, die zelf een groente- en fruitwinkel had. Hij beloofde dat het wel zou gaan marcheren en hij heeft gelijk gekregen", blikt Tim terug. Tim raakte al snel meer en meer betrokken bij de winkel. "Na 9 jaar kregen we een kans om een grotere AGF-speciaalzaak over te nemen: Groenten en Fruit Van Lommel. Ik hielp altijd in de vrije uren mee maar besloot na enkele jaren mijn eigen baan op te zeggen en volledig in de zaak te stappen. Ik ben de inkoop gaan doen en toen zijn we ook met de horeca begonnen."

Een doorkijkje naar de keuken

Drie jaar geleden was de combinatie van groot- en kleinhandel zo uit zijn jasje gegroeid dat besloten werd een geheel nieuwe locatie te openen aan de Molseweg in Geel. Goed bereikbaar, veel parkeergelegenheid en ruimte voor de groothandel. De kleinhandel bleef ook voortbestaan. "De winkel blijft belangrijk. We kunnen er ons hele assortiment laten zien. We zijn een zelfkeuze zaak en kunnen daardoor heel efficiënt werken en alles gemakkelijk combineren." 

Eigen gemaakt salades voor de winkel

Versheid is een belangrijke pijler van zowel de klein- als groothandel. FreshFood houdt geen voorraad aan en haalt producten zo dicht mogelijk bij de bron. "We zijn heel precies op de kwaliteit en controleren regelmatig. De eerste keer bij de inkoop en op de veiling. Mijn vrouw Nele controleert de producten nogmaals tijdens het klaarzetten van de bestellingen." Uitbreiden in vers zal FreshFood niet doen, het blijft bij AGF. "Het is beter te focussen op waar je goed in bent", besluit Tim. 

Voor meer informatie:
Fresh Food bvba
Nele en Tim Slaedts
Molseweg 162
2440 Geel
Tel : 014 31 71 35
Fax : 014 32 06 38
Gsm : 0479 74 33 72
info@freshfood.be
www.freshfood.be 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven