Livinda del Pirineu en Golden Russeting, de nieuwste Livinda appelen

Meer dan tien jaar geleden begon Grupo Nifri op zijn plantage in La Rasa (in de Spaanse provincie Soria) met de afzet van Livinda appelen, een kwaliteitsmerk van bergappelen. Nu komt Livinda met een nieuwe reeks appelen: Livinda del Pirineu.

Het merk Livinda del Pirineu zal gebruikt worden voor appelen van de variëteiten Gala en Golden die door Grupo Nufri geteeld worden in Adrall. Deze gemeente in de Catalaanse Pyreneeën ligt op 650 meter hoogte. De plantage, die geïrrigeerd wordt door de rivier de Valira en vlakbij de bergketen Serra del Cadí ligt, is vijf jaar oud en is gelegen op grond waar sinds de middeleeuwen tot aan de jaren '80 appelen geteeld werden.

Het plan is om onder Livinda del Pirineu dit jaar zo'n 200.000 kg appelen af te zetten. Het fruit heeft een unieke kleuring en aroma dankzij het karakteristieke droge klimaat van Cadí met lage nachttemperaturen en lichte temperatuurstijgingen overdag.

Het doel van de introductie van de Livinda del Pirineu is om klanten een exclusieve, lokale appel van hoge kwaliteit te kunnen bieden.

Naast dit merk komt Livinda ook met Livinda Golden Russeting. Onder dit merk worden appelen afgezet van de Golden variëteit, die dit jaar dankzij de weersomstandigheden uitzonderlijk zoet zijn en een intense smaak en aroma bieden. De Golden Russeting brengt het uiterlijk van de traditionele appel terug met veel ruwschilligheid. Ook de smaak doet denken aan die van vroeger.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven