Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Spaanse knoflookspecialist Proaco bouwt nieuwe koelcellen en pakstation

Producciones Agrícolas Cordobesas (Proaco), een op internationaal niveau toonaangevend bedrijf in de knoflooksector, is bezig met de renovatie van zijn bewaarcellen. De reden voor de vernieuwing is de grote groei van de onderneming op haar afzetmarkten, met name in Europa, Marokko, de VS en Zuid-Afrika.

Sinds het einde van afgelopen zomer wordt er gewerkt aan de uitbreiding. De directeur, Antonio González, vertelt dat het project bestaat uit de bouw van twee loodsen met een totaal oppervlak van zo'n 2.500 vierkante meter. In een van deze loodsen zal een koelcel komen waarin ongeveer 2.200 ton knoflook bewaard kan worden. De andere ruimte zal gebruikt worden voor het verpakken.

"Als het project voltooid is, zullen onze faciliteiten een totaal oppervlak van ongeveer 12.000 vierkante meter hebben en een capaciteit om zo'n 4.200 ton knoflook per jaar te verwerken", benadrukt González.

De directeur merkt op dat het afgelopen seizoen goed was met betrekking tot de opbrengsten, met ongeveer 9.000 ton knoflook. De prijzen lagen echter lager dan in voorgaande jaren, wat veroorzaakt werd door de "massale import van Chinese knoflook op de markt". De prijsdaling zal ook terug te zien zijn in Proaco's omzet van 2018. González verwacht dat deze voor 2018 ongeveer 12 miljoen euro zal bedragen, een lager cijfer dan in de afgelopen jaren.

Bron: sevilla.abc.es


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven