Italië: nieuwe Honeyglow van Del Monte doet het goed

Vanwege de langdurige hoge temperaturen is de kwaliteit van veel Italiaanse gewassen licht gedaald en zijn er een aantal afwijkingen geregistreerd. "De kwaliteit van de sinaasappelen en clementines stelt een beetje teleur. We zouden aan de top van het assortiment moeten staan maar de prijs ligt tussen de €0,50 en €0,70 per kilo. Op dit moment brengen we ook Policoro aardbeien op de markt en deze laten goede resultaten zien. De appelmarkt is ook nog niet waar ze moet zijn want de prijzen waren goed en nu dalen ze. De peren hebben ook last van ups en downs." Dat zegt Giuseppe Lacovazzo, manager van Nuova Miriam Frutta uit Apulië.

"Het begin van het kastanjeseizoen verliep goed en we zijn doorgegaan totdat de kwaliteit wat minder werd. Momenteel zetten we alleen kastanjes van superieure kwaliteit af tegen €2,00 per kilo of hoger. Er zijn nieuwe rassen en Chinese enten op Italiaanse planten. Vorig jaar in deze periode importeerden we kastanjes tegen lage prijzen uit Griekenland en Spanje."

Het gaat ook goed met de ananasmarkt, met name de nieuwe Honeyglow van Del Monte doet het goed.

Ook de noten doen het goed, ook nu het wachten op de feestdagen is aangebroken. De kaki daarentegen kent slechte tijden met zeer lage prijzen.

"Nu de temperaturen lager zijn en de feestdagen naderen, zou er mee beweging op de markt moeten zijn. In vergelijking met vorig jaar is er op dit moment meer product, maar de afzet is lager", concludeert Giuseppe.

Giuseppe is van plan om binnenkort een eigen project op te starten. Hij wil verhuizen naar Spanje en zich vanaf daar toeleggen op de Italiaanse en internationale markt door een bemiddelingsdienst aan te bieden.

Contact:
Giuseppe Iacovazzo
Tel.: +39 351 2005303

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.