Coöperatie Opgewekt Houten legt zonnedak bij Zachtfruit Schalkwijk

Zachtfruit Schalkwijk BV en Coöperatie Opgewekt Houten hebben op 22 november een intentieovereenkomst gesloten voor het aanleggen van een zonnedak. Er komen 780 zonnepanelen op het dak van Zachtfruit aan de Schalkwijkseweg, waar de leden van de coöperatie in kunnen investeren. Inwoners van Schalkwijk en ’t Goy kunnen ook deelnemen. Directeur Anton van Garderen van ZachtFruit tekende de overeenkomst samen met Lex Goudswaard (penningmeester) en Wilko Kistemaker (voorzitter) van Opgewekt Houten.


Anton van Garderen, Lex Goudswaard en Wilko Kistemaker na ondertekening van de verklaring.
 
Dit zonnedak volgt op de installatie op sporthal de Kruisboog die in juni 2017 in werking is gesteld. Tevens is een zonnedak op sporthal de Wetering in ontwikkeling, en is de coöperatie in gesprek met verschillende andere dak- en grondeigenaren. De coöperatie heeft de ambitie om de opwekking van duurzame energie in Houten een flinke impuls te geven.
 
Het snel groeiende bedrijf Zachtfruit ondersteunt dit doel van harte. Het bedrijf levert frambozen, rode bessen en bramen aan vele supermarkten in Nederland. Gevraagd naar de motivatie om zijn dak kosteloos beschikbaar te stellen, zegt van Garderen: “Dit is gewoon een prachtig lokaal initiatief. Zo wordt mijn dak nuttig gebruikt. Voor mij is het een mogelijkheid om maatschappelijk verantwoord te ondernemen en bij te dragen aan duurzaamheid. En naast wat regelwerk kost het mij verder niets, er zijn weinig risico’s en de coöperatie doet het meeste werk”.

Bron: Opgewekt Houten


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven