CMA CGM noteert omzetgroei van 6,3% in Q3

Tholen – Rederij CMA CGM verscheepte in het derde kwartaal van het boekjaar meer containers dan dezelfde periode een jaar eerder. Meer dan 5 miljoen containers werden op de schepen vervoerd. De omzet steeg dan ook over deze periode, maar zonder uitdagingen was het derde kwartaal niet.

De groei naar meer dan 5 miljoen containers (+5.5%) werd gerealiseerd op vrijwel alle routes, maar de Transpacifische, India/Oceanië en Afrika lijnen noteerden de meeste groei. De omzet per container steeg met 0,8% ten opzichte van het derde kwartaal van 2017. Ten opzichte van kwartaal 2 steeg de omzet met 4,9%. Als gevolg daarvan steeg de totale omzet naar 6,06 miljard dollar, een stijging van 6,3%.

De kosten per eenheid vielen echter ook hoger uit. Per TEU stegen de kosten met 77 dollar. Dat was vooral het gevolg van de hogere bunkerprijs. Dat effect kon gedeeltelijk gecompenseerd worden door de Emergency Bunker Surcharge. “In een context van scherp stijgende olieprijzen heeft CMA CGM een significante stijging van de EBIT-marge gerealiseerd tot 4%,” aldus Rodolphe Saadé, CEO van de rederij. “In een markt die met 2,5 tot 3% groeit, laat de stijging in het volume van CMA CGM de commerciële drive en de kwaliteit van onze service zien.”

Het operationeel inkomen komt uit op 241 miljoen dollar met een EBIT marge van 4%. De afgelopen maanden werd het nieuwe vlaggenschip CMA CGM Antoine de Saint Exupery, met een capaciteit van 20.600 TEU, in de vaart genomen. Daarnaast werd de overname van Containerships afgerond, waarmee de rederij haar positie op de short sea verbindingen binnen Europa verstevigd.

Klik hier om de resultaten te bekijken.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven