Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Weersomstandigheden van grote invloed op de groenten- en fruitoogsten van 2018

Anifelt, de Franse nationale brancheorganisatie voor bewerkte groenten en bewerkt fruit, heeft onlangs haar jaarcijfers gepubliceerd. Uit deze cijfers blijkt dat de verwerkers het afgelopen jaar erg te lijden heeft gehad onder de weersomstandigheden.

Veel sectoren zagen hun productie dalen. "De werkelijke hoeveelheden erwten (conserven of diepgevroren) lagen 19% onder de verwachte hoeveelheden". Snijbonen (diepgevroren) kenden bijvoorbeeld een tekort van 10% en rode bieten een tekort van 30%.

De kooloogst waarvan de kool bedoeld is voor de productie van zuurkool kreeg te maken met een verlies van 30%. Een soortgelijke daling in de cijfers geldt voor de tomatenoogst (20%) en de slaoogst (20 tot 30%).

De aardappeloogst daalde met 10%.

Klik hier om het volledige rapport (in het Frans) te lezen.

Bron: Terra.bzh