Acties Frankrijk houden aan

De acties tegen de hoge brandstofprijs in Frankrijk is op diverse plekken in het land nog aan de gang. Wel heeft de Franse regering een dertig blokkades op strategische plaatsen laten ontruimen. Het gaat daarbij onder meer om brandstofdepots, belangrijke toegangswegen tot commerciële centra, toegangswegen tot snelwegen en snelwegen zelf.

Toch blijft het oppassen voor actievoerders, herkenbaar aan hun gele veiligheidshesjes (‘Gilets Jaunes‘), die wegblokkades opwerpen. Bij sommige blokkades is de sfeer grimmig te nomen. De verwachting is dat de acties in ieder geval tot zaterdag voortduren. De actievoerders zijn van plan om zaterdag een grote manifestatie te houden in hartje Parijs, maar een officiële aanvraag is nog niet ingediend. Als deze aanvraag er niet komt, zal de regering deze manifestatie verbieden.

Oproep
De Franse vervoerdersorganisaties (FNTR, TFL, Unostra en de Chambre syndial du déménagement) hebben eerder al laten weten dat ze zich niet aansluiten bij de acties. Aangezien meerdere vrachtwagens tegen hun wil in worden geblokkeerd, roepen de vervoerdersorganisaties de regering op om hun verantwoordelijkheid te nemen, hetzij door te onderhandelen met de actievoerder, hetzij door het vrije verkeer van personen en goederen te garanderen.

De werknemersorganisatie FO Transport heeft zijn leden inmiddels opgeroepen om zich bij de acties aan te sluiten. De andere werknemersorganisaties in de transportsector zullen hierover voor het einde van deze week een beslissing nemen.

Verkeersinformatie
Naast Frankrijk komen er ook uit België berichten over acties en dan met name in Wallonië. Voor beide landen geldt het advies om de berichten goed in de gaten te houden. Dat kan onder meer via de Bison futé en Vinci-autoroutes. Zij geven een actueel beeld van en meer informatie over de situatie.

Bron: Evofenedex


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.