FrietHoes en Jopen introduceren Schillen Blond

FrietHoes en Jopen hebben de handen ineengeslagen voor een nieuw biertje, Schillen Blond. Een echt fris Haarlems brouwsel met een klein bittertje in de afdronk met een etiket ontworpen door bekende Haarlemmer Joost Swarte. Schillen Blond is vanaf aanstaande donderdag 29 november verkrijgbaar bij o.a. Jopenkerk Haarlem.

Bier van aardappelresten
In 2017 lanceerde FrietHoes Schillenbier: bier gemaakt van de aardappelresten die overbleven tijdens het produceren van hun verse friet. Een aardappel is nu eenmaal rond en frieten vierkant, waardoor je stukjes aardappel en schil overhoudt. Samen met brouwerij Troost werden destijds de resten uit de frietsnijderij verwerkt in een nieuw product, Schillenbier. Deze keer koos FrietHoes ervoor om samen met het eveneens uit Haarlem afkomstige Jopen een tweede biertje te brouwen, Schillen Blond. Naast de al eerdergenoemde aardappelresten bestaat Schillen Blond uit gerst, verschillende hopsoorten en gist.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.