Teun van Roosmalen, Gebr. van Aarle:

"Citrusaanvoer moeizaam maar verkoop Seti-citrus loopt op rolletjes"

Tholen - Vorig jaar ging Gebr. van Aarle van start met haar eigen citrusmerk Seti. "Een doorslaand succes", vertelt inkoper Teun van Roosmalen. "Ik vond dat voorheen ons citrusaanbod niet meer voldeed aan de eisen waar wij als groothandel voor staan. Nu we ons citrus pakken onder Seti, weten we dat we onze klanten een prima kwaliteit kunnen garanderen voor een nette prijs."

Het seizoen is door de weersomstandigheden in Spanje twee weken later begonnen en de regen van de afgelopen weken stremde ook de aanvoer van het citrus. "Gelukkig is het de laatste dagen weer droog en is men weer begonnen met plukken. De echte volumes moeten nu nog gaan komen", aldus Teun. "Gelukkig loopt de verkoop op rolletjes."

Gebr. van Aarle verpakt mandarijnen en handsinaasappelen onder het merk Seti. De groothandel levert het citrus aan de binnenlandse speciaalzaken, boerderijwinkels en ambulante handel. "Dit jaar vormen de kleine maten de hoofdmoot. Op zich is dat geen probleem, de 120'ers worden in Nederland goed verkocht en de 140-sortering ook, maar dan bij voorkeur in kleine kistjes. Voor België, waar men de voorkeur heeft voor dikke maten, zal dit een groter probleem zijn."

"Het plan is om de komende jaren ons eigen merk verder uit te bouwen. Binnen Gebr van Aarle leeft het merk in elk geval goed, alle commerciële mensen lopen hier rond met koeljasjes van Seti", lacht Teun. "Komende week zullen de volumes meer los gaan komen en dat is met de Sinterklaasweek in het vooruitzicht zeker een plus. We zullen ook een surprise-actie gaan houden, om de mandarijnenverkoop nog verder te stimuleren."

Portugese Goldkiwi's
Naast het merk Seti ging Gebr. van Aarle afgelopen jaar ook van start met de directe import van Portugese kiwi's. "Ook dat is goed bevallen. De Portugese kiwi's zijn niet keihard en direct ready-to-eat. Over twee weken hebben we met de Gold Kiwi's van onze leverancier een echte primeur in huis", besluit Teun.

Voor meer informatie:
Gebrs van Aarle
073 5441919
verkoop@aarlegebrs.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven